Sváteční slepičí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenTalíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 402 kJ / 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…
Vydatná a hustá polévka plná zeleniny vás rozhodně zahřeje a zasytí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Na vůni i chuť přidáme sušené houby a…
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Drůbeží polévka příjemně zahřeje a posílí. Stačí orestovat mrkev na másle, zalít ji vývarem a na závěr přidat nudle nebo kapání, aby byla polévka dostatečně sytá.…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby…
Polévka má zlatavou barvu a s jemnými nudlemi je velmi dobrá. Pokud máme, můžeme přistrouhat k mrkvi i kousek petržele a celeru, nebo do talíře přidat i strouhaný sýr.
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Nudle dáme uvařit na mírně osolené vody. Mezitím rozpustíme máslo a přidáme strouhanku., osmažíme (nepřipálit), přidáme med a pomalu necháme rozpustit (už nesmažíme ani…
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hlubokého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a vaříme minimálně 2 hodiny.Uvařené maso, bobkový…
Červenou řepu předem uvaříme doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a polovinu nakrájíme na kousky. Druhou polovinu můžeme schovat do mrazničky na příště.Hovězí maso…
Cuketu, očištěnou mrkev a brambory nakrájíme na kostky. Cibulku na kousky a zelenou část odložíme.Na másle orestujeme cibulku, mrkev a brambory. Zalijeme vývarem a…
Dáme vařit asi lit a půl vody(individuálně podle množství polévky),přidáme 2 lžičky drceného kmínu, masox, kousek lisované polské zeleniny(je vynikající, nádherně voní a…
Kuřecí skelety uvaříme ve vodě. Do vzniklého vývaru uděláme za pomocí dvou lžiček noky z polotovaru, který byl dochucen utřeným česnekem a majoránkou. Vaříme na mírném…
Cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může být z masa…
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pokud není čas, neloupeme, jen omyjeme a rovnou krájíme.Petržel omyjeme a svazek svážeme. Snažím se omotat jedním…
Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova. Hrnec si…
Slepici očistíme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a vaříme na mírném ohni. Když je slepice měkká, vyjmeme ji,…
Maso s kořením a solí vaříme ve vodě, k téměř měkkému přidáme rozpůlenou cibuli, česnek a zeleninu vcelku a dovaříme do měkka. Vývar scedíme a zavaříme do něj nudle a…
Slepici dáme do vody se solí a uvaříme do měkka, až se bude maso téměř rozpadat. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme (můžeme ho např. použít na perkelt). Mrkev,…
Slepici vaříme v osolené vodě, přidáme kuličky koření i bobkový list. Vaříme do změknutí masa, ale nepřeváříme, aby se maso dalo použít na další pokrmy. Já vařím v…
Vajcia rozšľaháme s mliekom, múkou, korením a soľou.Vmiešame na malé kocôčky nakrájanú šunku a pridáme uvarené vlasové cestoviny. Necháme 30 min postáť. Cesto by malo…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Nejlepší hranolky nejsou jen z brambor: Zkuste třeba mrkvové, lilkové nebo z červené řepy!
Silvestrovské pohoštění snadno a rychle: Zkuste párky v županu, BBQ šneky a další jednohubky
Jídelníček Lady Gaga: Popová hvězda si k snídani dává dvě vejce, miluje kokosovou vodu a boloňskou omáčku s růžovým vínem