Špaldovo-oříškové tofu s jarní cibulkou, červenou paprikou a rýžovými nudlemi

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Bezmasá jídla Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Suroviny 1 porce

1 špaldovo-oříškové tofu (nebo mandlovo-oříškové)
1/2 červené papriky
1 jarní cibulka
olivový olej
rýžové nudle
sojová omáčka Tamari

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme tofu nakrájené na kostky a červenou papriku nakrájenou na kousky. Podlijeme vodou a podusíme, cca 10 minut.

  2. Rýžové nudle uvaříme podle návodu a scedíme. Vsypeme je do pánvičky s tofu a promícháme.

  3. Na závěr dochutíme sojovou omáčkou Tamari.

Poznámka od kuchařky

Tofu může být i mandlovo oříškové nebo obyčejné, klidně i marinované nebo uzené. To oříškové je chuťově výraznější, proto není potřeba na závěr tolik sojové omáčky k dochucení.

Můžeme i ochutnat při podušení, a pokud už sojová omáčka není potřeba, můžeme ji kapnout do vody, ve které se vaří nudle a pak nudle smíchat se směsí.

Pokud chceme mít papriku hodně měkkou, můžeme ji chvilku dusit před přidáním samotného tofu. Já jsem dala na cibulku oboje zaráz a úplně to stačilo.

Je to trochu neobyčejné jídlo, ale moc dobré a rychlé.

Když se použije tofu bez špaldy, je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Komentáře k receptu Špaldovo-oříškové tofu s jarní cibulkou, červenou paprikou a rýžovými nudlemi

  • Johanka128 Johanka128 (autorka receptu)

    tejaja: Já tu bohužel chilli tofu neseženu, ale určitě by se dalo použít přírodní a pak to tím chilli trochu posypat...jen aby to bylo maličko štiplavý:-) Dobrý nápad.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Nádherný recept. Viem si predstaviť tú chuť s chilli tofu. :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: mandlovo oříškové tofu špalda s tofu mandlovo oříškové