Řeřichová mísa

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 25 minut 4-6 porcí Saláty 8 názorů

Suroviny

řeřicha
mungo klíčky
řecká okurka
nezralá rajče
avokádo
natvrdo vejce
rozdrcené arašídy
čerstvá listky máta peprná
čerstvý lístky koriandr
jemně nasekaná bazalka
kuřecí stehno
ketchap manis sojová omáčka
olej
omáčka gado gado
česnek
chilli
krevetová pasta
arašídy
kokosové mléko
cukr hnědý
rýžová mouka
ploché rýžové nudle
limetka
olej sezamový
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nasu velku " maxi " zeruchy sme posekali na cca 3 cm kusky. Mungo klicky sme dali na cca 1 minutu obarit do horucej vody a hned ochladili do studenej aby nestratili farbu.

  2. Zeruchu a ochladnute mungo klicky sme zmiesali a pridali sme tak za dve lyzice nakrajanej maty plus cerstveho koriandra a bazalky.

  3. Vsetko poriadne premiesali. Vajicka sme si dali uvarit na tvrdo a nakrajali na stvrtky.

  4. Grecku uhorku sme nakrajali na hrubo, zrelu paradajku na osminky.

  5. Zo zreleho avokada sme vybrali kostku a odstranili kozu a rozkrajali na pasiky a hned potreli limetkovou stavou, aby nam neocernelo.

  6. Kuracie prsia sme dali marinovat do zmesi sladkej soja omacky Ketchap Manis a sezamoveho oleja.

  7. Po pol hodine marinovania sme dali ugrilovat z obidvoch stran a nakrajali na hrubsie slize.

  8. Ryzove slize sme dali uvarit podla navodu.

  9. Omacku dressing sme servirovali samostatne aby nam salat "nezvadol ". Omacka bola upravena Gado Gado s extra bazalkou a cerstvym tumerikom.

Poznámka

Toto je skor inspiracia na exotickejsi salat , my sme pouzili inspiraciu Laosky salat "Yam pak salat Louang Phabang".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Řeřichová mísa

  • Pajaska Pajaska

    Ta okurka uvedená v tvém odkazu,lze vypěstovat podobnou i u nás.Já ji pěstuji ve skleníku jako ,,bejby"hadovku.Je menší,sladší,malá semínka a slabá slupka.Děti ji mají moc rádi.Takže lze použít tu.;-):-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nonyo, mísa na mě působí velmi zdravě a máš to moc pěkně poskládané, proto ti dávám 7.bodík:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Aby sme si rozumeli ta vokurka nie je z grecka .
    Je to len jedna odroda s malymi semienkami dakde sa vola aj perzska.
    Takze ta v tom igelite cez zimu v samoske je anglicka,
    potom cez leto co je v zahrade je stredoeuropska
    potom su japonske,
    take cudne dlhe armenske ,a tieto grecke co maju male semienka a su popularne do azijskych salatov lebo nepustaju tolko vody a netreba ich supat .:yes:
    ( je to posledna v priloha s hladkou tenuckou kozou )

    http://www.switcheroo.com/Squcuke.html

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • AniCiz AniCiz

    :yes:krásný na pohled a určitě i chu:-?ťově,ale kde sehnat tu řeckou okurku?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Krásné fotky :-K

    Odpovědět

  • misza misza

    Vypadá to nádherně:-*:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

Tématické fráze: saláty recepty okurka hadovka bejby řeřichová omáčka bejby okurky okurka bejby bejby okurka okurky hadovky bejby rerichove klicky recepty z avokáda saláty okurky bejby semena semena bejby červena řepa mísa na vodu pro kozu řeříchová pomazánka jak pestovat rerichove klicky jak pestovat rerichove klicky hadovka bejby bejby okurka hadovka okurka hadovka bejby semena skde sehnat seminka rerichy