Okurkový salát s koprem II.
Recept ještě nebyl hodnocenOkurky nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nakrájenou cibuli, promícháme.Smetanu, ocet, cukr, kopr, sůl a pepř zamícháme. Můžeme doladit podle chuti.Smetanovou směs…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nakrájenou cibuli, promícháme.Smetanu, ocet, cukr, kopr, sůl a pepř zamícháme. Můžeme doladit podle chuti.Smetanovou směs…
Do formy pekárny nejdříve dáme tekuté suroviny a poté zbytek. Domácí pekárnu nastavíme na program Klasic, střední kůrka a velikost chleba 2.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat do hrnce, kde jsme předtím rozehřáli ghí, spolu s olejem. Mezitím nakrájíme česnek na slabé plátky.Až cibule bude "chytat…
Dýni zbavýme "šťopky" a vnitřek se semínky vydlabeme(semena můžeme uchovat ke květnové setbě,klíčivá jsou až několik let). Dýni nemusíme loupat, nakrájíme ji na kostky.…
Husí stehna zlehka nasolíme a pocukrujeme a necháme 24 hodin odležet v lednici.Druhý den stehna opláchneme a vložíme do rozpuštěného sádla. Pečeme na 120 °C přibližně 3…
Těsto zadělám v domácí pekárně a kynout ho dám do ošatky. Těsto bylo v ošatce do 2/3 a krásně vykynulo. Po hodince kynutí dám do rozehřáté trouby na 180°C a peču 40…
Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience na tempehovou marinádu (tj. ty uvedené před koriandrovým přelivem, bez tempehu) dejte do mixéru a rozmixujte, malé…
Lehký těstovinový salát se zeleninou a orestovaným kuřecím masem poslouží jako skvělá chutná večeře či oběd, který zvládnout připravit i ti, co s vařením teprve začínají…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…
Bohatě dozdobené cupcakes jsou vynikající! Cizrnu by v tomto moučníku nikdo nehledal. A protože neobsahuje ani gram mouky, je vhodný i pro nemocné celiakií. Minidortíčky…
Výborně vychucená omáčka s chutí bourbonskeho pepře a dobrého koňaku udělá z kteréhokoliv dobře připraveného masa lahůdkový pokrm. Kuřecí prsní řízky budou navíc velmi…
Zeleninový salát doplněný restovanými žampiony je skvělá volba pro přípravu lehkého oběda nebo chutné večeře. Žampiony jsou univerzální houby s jednoduchou a rychlou…
Zralé broskve v netradiční úpravě vás překvapí svou výraznou chutí. Broskvové čatní je skvělý doplněk k pečenému masu, grilovaným dobrotám nebo vyzrálým sýrům. Připravte…
Do mensi nadoby s uzavrenim smichame dobre olej, jablecny ocet 1/4 hrnecku cukru, susenou petrzelku, sul a pepr. Skutecne dobre promichame. Na mensi panev dame dalsi…
Svěží směs listových salátů, bylinek a sladkokyselých ostružin zalijeme výraznou zálivkou, která kombinuje chutě citronu, octa, dijonské hořčice a bezového sirupu. Salát…
Dort: Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort a dvě větší formičky na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou. Mléko nalijte do hrnku, přidejte ocet a nechte cca 5…
Domácí se vším všudy. Takové jsou tyto hamburgery. Kynuté briošky se sezamovým semínkem skvěle doplní připravená barbecue omáčka s bourbonem a šťavnatá placka z hovězího…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Cestoviny a šošovicu uvaríme každé zvlášť a scedíme. Necháme odkvapkať a vychladnúť. Zmiešame vychladnutú šošovicu a cestoviny, nakrájané paradajky, cibuľu na…
Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem z obou stran páteře provedeme řez, abychom oddělili páteř a…
Začněte krémem: Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu, přidejte máslo a za občasného míchání přiveďte k varu. Nechte krátce probublat a odstavte. Než krém…
Sojové nudličky vsypeme do 1 l vroucí vody, ve které jsme rozpustili kostku bujonu. Povaříme za občasného zamíchání 15 minut. Necháme vychladnout ve vývaru, poté slijeme…
Uvaříme na skus lepší druh těstovin (já používám panzani). Používám i bezvaječné a po uvaření zakápnu olivovým olejem, aby se neslepily. Vrtulky, mašličky, trubičky.…