Křenové želé

Zavařeniny Doba přípravy: 30 minut 18 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 30 minut 18 názorů

Suroviny dle chuti

1 hrnek strouhaného křenu
2 hrnky želírovacího cukru
1/2 hrnku jablečného octa
1 hrnek jablečného džusu

Postup přípravy receptu

  1. Křen nastrouháme, smícháme v kastrůlku s ostatními surovinami a svaříme do zhoustnutí. Trvá to jen chvilku.

  2. Nalijeme do skleniček a uzavřeme. Nezavařujeme. Zhoustne to jako marmeláda, je to světle žluté barvy. Hodí se to výborně k pečenému masu.

Poznámka od kuchařky

Vozím to každoročně k pečenému pašíku. Vypadá to zvláštně, ale je to fakt dobré.

recept je z časopisu Apetit

Komentáře k receptu Křenové želé

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak zavařit křen zavaření křenu jablečný mošt s křenem zavařený křen křenové želé zavaření jablečného moštu zavareny kren s jablky křen mošt s křenem křen recepty jak zavařit mošt křen zavaření zaváření křen zavaření moštu zavaření křene sterilace moštu zavařit křen jak zavařit křen s jablky recept na zavaření křenu jak zavařit křen recept