Křenové želé

mimosa Kuchařka: mimosa

Doba přípravy: 30 minut dle chuti Zavařeniny 18 názorů

Suroviny

1 hrnek strouhaného křenu
2 hrnky želírovacího cukru
1/2 hrnku jablečného octa
1 hrnek jablečného džusu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křen nastrouháme, smícháme v kastrůlku s ostatními surovinami a svaříme do zhoustnutí. Trvá to jen chvilku.

  2. Nalijeme do skleniček a uzavřeme. Nezavařujeme. Zhoustne to jako marmeláda, je to světle žluté barvy. Hodí se to výborně k pečenému masu.

Poznámka

Vozím to každoročně k pečenému pašíku. Vypadá to zvláštně, ale je to fakt dobré.

recept je z časopisu Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 169 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křenové želé

  • mimosa mimosa(autorka receptu)

    spagetka:používám džus,už jsem to opravila:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mimosa:Pavli, ale to je džus, ne mošt, tedy šťáva ne?

    Odpovědět

  • mimosa mimosa(autorka receptu)

    spagetka:používám jablečný mošt,takový ten skoročirý bez dřeně,je tam na fotce

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hosta:Pavla se určitě oozve, ale já si myslím, že ten křen a ocet dostatečně konzervuje ;-);-);-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    a co do toho křenu? štávu sterilizuji, když zavařuju krouhaná jablka na štrudl, vymačkaná, takže mám nejdřív štávu a pak mošt :-D. a l e c o d o t o h o k ř e n u :-?:-?:-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hosta: šťáva a mošt není jedno a to samé ;-);-)Šťávu uděláš běžným vylisováním ale taky dřív vypít, mošt musí projít sterilací a dýl vydrží

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jablečnou štávou myslíš jablečný mošt? nebo vymačkanou štávu z jablek (což je vlastně totéž:-O)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To musí být dobrý a docela zvláštní, Pošlu syna na zahradu pro křen a vyzkouším, aspoň jednu skleničku.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jůůůů, to je nápad:-OUloženo:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    To zkusím, netradiční, ale hezké.;-);-);-)

    Odpovědět

  • mimosa mimosa(autorka receptu)

    konečně jsem sehnala želírovací cukr,hált nebyla sezóna,tak ho nikde neměli.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Opravdu zvláštní recept, ale ráda vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-O Pavli, to by mne vůbec nenapadlo, ale to není nic zvláštního, mne nenapadne spousta věcí!:-D:yes:

    Odpovědět

  • evaebertova evaebertova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak zavařit křen zavaření křenu jablečný mošt s křenem zavařený křen křenové želé zavaření jablečného moštu zavareny kren s jablky křen mošt s křenem křen recepty jak zavařit mošt křen zavaření zaváření křen zavaření moštu zavaření křene sterilace moštu zavařit křen jak zavařit křen s jablky recept na zavaření křenu jak zavařit křen recept