Pomazánka z cizrny - klasický hummus
Recept ještě nebyl hodnocen1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři…
Omyté listy medvědího česneku rozmixujeme, posypeme solí, přidáme olej a promícháme.Plníme do čistých sklenic a zakápneme olivovým olejem.Dobře uzavřeme a skladujeme na…
V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl. V druhé olej, cukr, vejce, vanilku a nastrouhanou cuketu. Obě směsi smícháme dohromady, vmícháme oříšky…
Bezlepková kuchyně nemusí být vůbec nudná. Pokud se musíte ze zdravotních důvodů vyhýbat lepku, je polévka podle našeho receptu právě pro vás. Jednoduchá, rychlá, sytá a…
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. V tomto receptu brambory předvaříme, maso upečeme a poté je společně naskládáme do zapékací mísy. Doplníme je rajčatovou…
Všechny suroviny najemno rozmixujeme.Je-li potřeba dochutíme solí a pepřem.Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…
Lilek nakrájíme podélně na podlouhlé plátky o šířce asi 1 cm. Položíme na mřížku, zasypeme namletou mořskou solí a necháme "vypotit" asi půl hodiny z každé strany. Takto…
Očistěné kuřátko rozpůlíme. Z másla a koření vymícháme bylinkové máslo a zhruba polovinu vpravíme pod kůži (začneme od prsíčka a prsty se lehce dostaneme až ke stehýnku…
Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Přendáme do velké mísy, kde rovnoměrně obalíme v olivovém oleji, osolíme a opepříme.Poklademe na pečicím…
Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na jemné měsíčky. Dáme do misky s chladnou vodou a necháme ji namočenou. Zatímco připravujeme další ingredience, cibule změkne a…
1-Syr Halloumi nakrajame na kocky a striedame s cherry paradajkami na spizoch ktore sme namocili do vody.Trosku poolejujeme .Dame na grill alebo aj na panvicu s troskou…
Vše dejte do větší mísy a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte (přidejte více rajčat, bazalky, citrónu, pepře...). Pokud používáte rehydratovaná…
1.Do velké mísy roztrháme na kousky ledový salát. 2.Vmícháme nakrájenou šunku,avokádo,scezenou kukuřici a nastrouhaný ementál. 3.V mističce ušleháme ze všech uvedených…
Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…
Tatarák je známý ve své verzi z hovězího masa. V tomto receptu však najdete jeho alternativní přípravu z čerstvého lososa. Je svěží díky okurce a limetkové šťávě a…
Tento italský chléb je typickou ukázkou lehké středomořské kuchyně, která stále častěji proniká i k nám. A k této kuchyni neodmyslitelně patří bylinky nebo je nahradí…
- petržel a jehličky rozmarýnu si opláchneme a nasekáme na jemno - cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky - omyjeme a osušíme si krůtí stehna - vezmeme hrst…
Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, nenaklepáváme. Maso osolíme a opepříme.V hmoždíři utřeme předem nakrájené bylinky na menší kousky spolu s olivovým olejem. Vzniklou směsí…
Troubu předehřejte na 220⁰C nebo na režim grilování. Řepu nakrájejte na tenké plátky. Piniová semínka nasucho lehce opražte na pánvi. Sýr podélně rozkrojte a nakrojenou…
Stroužky česneku oloupeme, ale ponecháme poslední slupičku. Olej zahřejeme na teplotu mezi 65 a 70°C a s česnekem zahříváme 2 hodiny.Po této době vlijeme do sklenice,…
Přidáno před 16 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 08:10
Přidáno 23. 4. 2024 13:54