

Konfitovaný česnek s vůní rozmarýnu
Suroviny
- olivový olej extra virgin
- 2 palice česneku (- prosím, néé čína ,-)
- 5 větviček usušeného rozmarýnu
- 2 usušené bobkové listy
Postup přípravy receptu
Stroužky česneku oloupeme, ale ponecháme poslední slupičku. O
lej zahřejeme na teplotu mezi 65 a 70°C a s česnekem zahříváme 2 hodiny.
Po této době vlijeme do sklenice, vložíme bobkové listy a rozmarýn.
Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo, ne do ledničky. Takto upravený olej lze použít do salátů, jako základ do kteréhokoliv česnekového pokrmu, pomazánek.
Poznámka od kuchařky
Opět jsem se nechala inspirovat Italem ,-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Konfitovaný česnek s vůní rozmarýnu
-
-
-
Děkuji, dneska ho hned vyzkouším na pokapání salátu k večeři
-
je to zajímavé a lákavé, vyzkouším, rozmarýn mám moc ráda
-
Itala nesleduji
ale podobně jen s obyčejným olejem dělávám už hodně let a je opravdu výborný
+5
-
spagetka: Dobře, pozor, je třeba sušený... jinak by olej mohl zkvasit, jednou se mi to stalo...
-
Já také znám bez rozmarýnu, ale zkusím s touto bylinkou a inspirovalas mě - zkusím i s mým oblíbeným libečekem
-
Já to znám bez toho rozmarýnu