Špagety z Florencie

bubutop Kuchařka: bubutop

Doba přípravy: asi 2 hodiny 4 porce Těstoviny 15 názorů

Suroviny

250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 cibule
1 mrkev
1 menší celer
360 g rajčatový protlak
4 lžíce sušených rajčat
1 sklenka červeného vína
1 svazek zelené petrželky
2 stroužky česneku
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
1 balíček semolinových špaget (z tvrdé pšenice)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte a nakrájejte na kostky celer, mrkev, cibuli, sušená rajčata, stroužky česneku a petržele.

  2. V hrnci nechte podusit na oleji na mírném ohni po dobu 10 minut.

  3. Přidejte petrželku a masa, zvýšte teplotu a nechte vařit, dokud maso nezmění barvu a voda se zcela neodpaří, osolíme a opepříme.

  4. Zalijte vínem a jakmile se víno odpaří přidáme rajský protlak, nechte vařit na vysokou teplotu dalších 5 minut.
    Po této době snižte teplotu a vaříme 1 hodinu.

Poznámka

Recept pochází od přítele z Florencie a je moc dobrý, zkuste ho, určitě vám zachutná.

Italové většinou nedávají na těstoviny sýr, ale já to mám raději, takže jsem si trochu přilepšila strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špagety z Florencie

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Mně se recept moc zamlouvá a určitě ho vyzkouším a pan Hugo je moc přechytralý a nevím, proč se tady dohaduje o názvu, o tom snad tato diskuze není, hlavně že jídlo lidem chutná a je mně jedno jak se jmenuje, a doufám, že se paní autorka nenechá odradit od těchto rýpalů

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    bubutop:
    To preto, lebo sa Vás spýtajú, či syr chcete alebo nie. Ak áno, tak ho prinesú v miske a každý si nasype, kolko mu chutí.

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...špagety máme rádi, takže ukládám, vyzkouším a boduji :-)

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autor receptu)

    Zdeněk:nakrájejte vše na kostky, tak trochu rustikálně.

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autor receptu)

    mariana.:je tady dost těžké oponovat připomínkám. Každý má jinou zkušenost a jiné zdroje. Ale hlavně, že nám chutná :yes:

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Recept se mi zamlouvá, ale zeleninu doporučujete nakrájet jak: na kostky, proužky atd. ?? Z fota není jasné.

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    No vidím, že každý každého chytá za slovo. Každopádně jsou to takové naše boloňské:-D Ale já bych si velmi pochutnala. A bez sýru si to nedovedu představit :yes:

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autor receptu)

    Jitkas:no, musím přiznat, že máte částečnou pravdu s tím sýrem, ale několikrát jsem v Itálii měla možnost špagety na různý způsob ochutnat a nikdy nebyly se sýrem.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    bubutop: Prominte mi otazku, kde jste prisel na to, ze Italove nedavaji syr na spagety, mohu Vas ujistit, ze opak je pravdou, parmazanem ci pecorinem opravdu nesetri. Jedine v pripade omacek obsahujicich ryby a morske plody ho nepridavaji, ale i zde existuji urcite vyjimky.
    Nazev receptu je Vase vec, ale je dosti zavadejici.

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Ať jsou odkudkoli, mně se líbí:yes:
    :-p Určitě vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    bubutop:
    Samozrejme, necháme to tak.
    Kazdý máme svoju pravdu.
    Pravda ale existuje len jedna...

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autor receptu)

    Hugo:nechci se hádat o původ receptu, jen je rozdíl když ho označím jako "Špagety z Florencie" nebo "Florentské špagety". Není to typický recept , jen je to jejich rodinný. Snad mi rozumíte, jak to myslím:-)

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    bubutop:
    Ako myslíte, ja s tým ale nesúhlasím.

    Odpovědět

  • bubutop bubutop(autor receptu)

    Hugo:nemyslím si, že ve Florencii do všeho cpou špenát, takže jsou to špagety z Florencie, starý recept a nikde neuvádím, že jsou to typické florentské špagety.

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    Jedlá z Florencie sú typické tým, ze obsahujú spenát.
    Tento recept je tradicná omácka ale bez pancetty (údená slanina...) z Bologne -
    Spaghetti bolognese.

    Odpovědět

Tématické fráze: florentske spagety mrkev, celer, petržel v receptech nejlepsi pizza ve florencii mrkev pohuho