Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety z Florencie

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

12. 8. 2014 13:25

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 493 kJ / 1 313 kcal
Bílkoviny121,37 g
Tuky21,86 g
Vláknina41,19 g
Cholesterol 363 mg
Sodík 970 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy105,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept pochází od přítele z Florencie a je moc dobrý, zkuste ho, určitě vám zachutná.

Italové většinou nedávají na těstoviny sýr, ale já to mám raději, takže jsem si trochu přilepšila strouhaným sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Romana

13. 8. 2014 13:30

Mně se recept moc zamlouvá a určitě ho vyzkouším a pan Hugo je moc přechytralý a nevím, proč se tady dohaduje o názvu, o tom snad tato diskuze není, hlavně že jídlo lidem chutná a je mně jedno jak se jmenuje, a doufám, že se paní autorka nenechá odradit od těchto rýpalů

Hugo

13. 8. 2014 10:03

bubutop:
To preto, lebo sa Vás spýtajú, či syr chcete alebo nie. Ak áno, tak ho prinesú v miske a každý si nasype, kolko mu chutí.

scofiq

13. 8. 2014 09:56

...špagety máme rádi, takže ukládám, vyzkouším a boduji :-)

bubutop

12. 8. 2014 21:33

Zdeněk:nakrájejte vše na kostky, tak trochu rustikálně.

bubutop

12. 8. 2014 21:29

mariana.:je tady dost těžké oponovat připomínkám. Každý má jinou zkušenost a jiné zdroje. Ale hlavně, že nám chutná :yes:

Zdeněk

12. 8. 2014 20:36

Recept se mi zamlouvá, ale zeleninu doporučujete nakrájet jak: na kostky, proužky atd. ?? Z fota není jasné.

mariana.

12. 8. 2014 20:00

No vidím, že každý každého chytá za slovo. Každopádně jsou to takové naše boloňské:-D Ale já bych si velmi pochutnala. A bez sýru si to nedovedu představit :yes:

bubutop

12. 8. 2014 18:18

Jitkas:no, musím přiznat, že máte částečnou pravdu s tím sýrem, ale několikrát jsem v Itálii měla možnost špagety na různý způsob ochutnat a nikdy nebyly se sýrem.

Jitkas

12. 8. 2014 17:15

bubutop: Prominte mi otazku, kde jste prisel na to, ze Italove nedavaji syr na spagety, mohu Vas ujistit, ze opak je pravdou, parmazanem ci pecorinem opravdu nesetri. Jedine v pripade omacek obsahujicich ryby a morske plody ho nepridavaji, ale i zde existuji urcite vyjimky.
Nazev receptu je Vase vec, ale je dosti zavadejici.

sunny.sofi

12. 8. 2014 16:54

Ať jsou odkudkoli, mně se líbí:yes:
:-p Určitě vyzkouším:-p

Hugo

12. 8. 2014 15:30

bubutop:
Samozrejme, necháme to tak.
Kazdý máme svoju pravdu.
Pravda ale existuje len jedna...

bubutop

12. 8. 2014 14:01

Hugo:nechci se hádat o původ receptu, jen je rozdíl když ho označím jako "Špagety z Florencie" nebo "Florentské špagety". Není to typický recept , jen je to jejich rodinný. Snad mi rozumíte, jak to myslím:-)

Hugo

12. 8. 2014 13:41

bubutop:
Ako myslíte, ja s tým ale nesúhlasím.

bubutop

12. 8. 2014 13:35

Hugo:nemyslím si, že ve Florencii do všeho cpou špenát, takže jsou to špagety z Florencie, starý recept a nikde neuvádím, že jsou to typické florentské špagety.

Hugo

12. 8. 2014 13:30

Jedlá z Florencie sú typické tým, ze obsahujú spenát.
Tento recept je tradicná omácka ale bez pancetty (údená slanina...) z Bologne -
Spaghetti bolognese.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: florentske spagety mrkev, celer, petržel v receptech nejlepsi pizza ve florencii mrkev pohuho

Suroviny: maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, cibule, mrkev, celer, protlak rajský, rajče sušené, víno červené, petrželka zelená, česnek, olej olivový extra virgin, sůl, pepř, těstoviny špagety semolinové

TopRecepty.cz

Špagety z Florencie

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXnR