Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olej olivový extra virgin - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Mátovo - hořčicová zálivka na saláty

Mátovo - hořčicová zálivka na saláty

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ocot, horčicu, soľ, cukor a korenie rozšľaháme. Pomaličky za stáleho šľahania prilejeme tenkým prúdom olej, čím získame hustú omáčku. Primiešame nadrobno nasekanú…

tejaja

10 min

Naložená sušená rajčata

Naložená sušená rajčata

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rajčata nejprve namočte na dvě hodiny do vody smíchané s octem.Poté sceďte a naložte do skleniček. Vrstvěte sušená rajčata, čerstvé či sušené bylinky (tymián, bazalku,…

Prdelky ze slunečnicového chleba

Prdelky ze slunečnicového chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny dáme do DP ve výše uvedeném pořadí kromě slunečnicových semínek a zapneme program kynuté těsto. Semínka přidáme až po zvukovém signálu. Po skončení cyklu těsto…

Lilek v marinádě

Lilek v marinádě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou…

Lilek alla parmiggiana

Lilek alla parmiggiana

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lilek nakrájíme na kolečka ( cca cm široká, ale toto záleží na Vás), osolíme a necháme vyplakat a usušit v ubrousku.Poté obalíme v hladké mouce a na velmi rozpáleném…

Darja

30 min

Languedocká tapenada

Languedocká tapenada

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom…

amalia

30 min

Francouzská hovězí pečeně

Francouzská hovězí pečeně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Předehřejte troubu na 150 ° C, horkovzdušnou na 130 ° C, plynovou na 1 - 2 stupeň a vložte do mírně nahřátého oleje ve velkém hrnci připravené a svázané hovězí maso.…

honzam

2880 min

Penne ai Funghi (penne na houbách)

Penne ai Funghi (penne na houbách)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejprve si uděláme pesto z ricotty a hub. Do mixéru si přidáme 40g ricotty, 10g parmazánu, 25g vařených hříbků, 25g vařených žampiónů, sůl a pepř (pro chuť můžeme přidat…

Tom Brabenec

20 min

Provensálský tuňák

Provensálský tuňák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky,…

Jurgen.k

30 min

Grissini s parmazánem

Grissini s parmazánem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do nádoby DP rozdrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a zalijeme 150 ml vlažné vody. Necháme vzejít kvásek ( do doby, než se na hladině tvoří ostrůvky pěny ). Přilijeme…

1 5 6 7 8 9

Naposledy jste si prohlédli