Smažená krkovička v županu

chicken Kuchař: chicken

Doba přípravy: 60 - 75 min. 3 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

450-500 g vepřové krkovičky
Trojobal nebo pětipbal:
2-3 vejce
hladká mouka
strouhanka
120 g Parmezánu
50 g rajčatového protlaku nebo několik lžic kečupu
3-4 žampiony
Salát:
1/2 hlávky pekingského zelí
3 rajčata
1 paprikový lusk
2 mrkve
4-5 žampionů
2 lžíce balzamikového octa
2-3 lžíce panenského olivového oleje
1 lžička soli
2-3 lžičky cukru
špetka pepře
2 lžíce posekané zelené petrželové natě
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Usmažený řízek v troj nebo pětiobalu necháme vychladnout, zatím uvaříme oloupané brambory do měkka.

  2. Připravíme si salát - já jsem smíchal pokrájené pekingské zelí, rajčata, papriku, na tenké plátky postrouhané menší žampiony a nastrouhanou mrkev.

  3. Zalil několika lžícemi panenského olivového oleje, zasypal lžičkou soli, třemi lžičkami cukru, špetkou čerstvě mletého pepře a přestříknul asi dvěma lžícemi tmavého balzamikového octa, nakonec vsypal petrželku.

  4. Pak položíme usmažené řízky na talíř nebo mísu, potřeme je na vrchní straně rajčatovým protlakem nebo kečupem, na něj položíme tenké plátky žampionů a hustě zasypeme strouhaným parmazánem nebo jiným chutným tvrdým sýrem.

  5. Pak dáme do mikrovlnky a necháme dvě minuty rozpouštět sýr, až udělá krustu a náplň změkne.

  6. Na talíř dáme spolu se salátem a bramborami maštěnými máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažená krkovička v županu

  • cecilka cecilka

    casino:Záleží na tom, koľko rokov tie "ptačí prsa" majú:-D:-D:-D:-D
    Chicken, myslím si, že je podstatne jednoduchšie vyprážať rezne na pekáči v rúre,trvá to síce dlhšie ako na panvici, popritom robiť šalát, keď sú rezne hotové ,posypať syrom a všetko je hotové zároveň, bez použitia mikrovlnky. Tá je vraj na naše zdravie nie príliš vhodná. A nerozumiem tomu, prečo treba rezne nechať vychladnúť:-? Kvôli potieraniu pretlakom:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já bych asi křupavý řízek už ničím "nevylepšovala" a ten salát bych dala zvlášť do misky.

    Odpovědět

  • casino casino

    No, já kdybych dal řízek do MW, tak troj nebo pětiobal přestane být chrumkavý:-//
    ...a chrumkavý obal? Tak ten já tůůůze rád:-)

    (ach přírodo... Jak může někdo klást na roveň SMAŽENOU krkovičku a ptačí prsa?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: smažená krkovíčka smažená krkovice recept na smaženou krkovice krkovička a pekingské zelí smaženav krkovička z trouby krkovicka vzupanu smažená krkovička smažená krkovička recepty smažená krkovice v troubě jak usmažit vepřový řízek do měkka smažená krkovice\\ krkovička smažená