Čertovské řízečky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky, cibuli na půl a na měsíčky. Smícháme si marinádu, vložíme maso a cibuli, řádně promícháme a necháme nejlépe přes noc marinovat. Lžící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na půl a na měsíčky. Smícháme si marinádu, vložíme maso a cibuli, řádně promícháme a necháme nejlépe přes noc marinovat. Lžící…
Do vlažnej vody dáme cukor, droždie, 1 Pl múky, rozmiešame a necháme stáť cca 20 minút. Múku preosejeme, vmiešame soľ, olej a kyslú smotanu a spolu s kváskom vymiesime…
Bůček umeleme a smícháme s mlékem a dáme na dvě hodinky do lednice. Poté přidáme strouhaný sýr a jemně nastrouhané brambory. Směs propracujeme a dochutíme.Tvoříme ploché…
Pokud hledáte tip na snadný a rychle hotový oběd, vyzkoušejte tyto nudle s kuřecím masem, houbami, paprikou a pórkem. Sladce vonící koření pěti vůní skvěle doplňuje chuť…
Poctivé dušené zelí je bezesporu základem pravé české kuchyně. Karamelizovanou cibulkou a přidáním římského kmínu se sladkou paprikou dodáte tomuto tradičnímu pokrmu…
Vláčné meruňkové řezy jsou doslova perfektním moučníkem pro nedělní návštěvu ke kávě. Řezy s tvarohovou nádivkou vykouzlí úsměv na tváři nejenom vám, ale i vašim…
Kuře z trouby, které chutná jako grilované, má krásně šťavnaté maso a na povrchu je křupavé a dozlatova upečené. Stačí ho upéct na mřížce a po zhruba hodině se můžete…
Maso si nakrájíme na nudličky a naložíme do koření spolu s dvěmi lžícemi oleje. Nasekáme si cibulku a dáme restovat na trošce oleje. Žampiony pokrájíme na plátky a…
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou a přidáme očištěné kuřecí žaludky. Orestujeme, opeříme, osolíme a podlijeme bujónem.…
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozložíme je na plech s pečící fólií (papírem), potřeme olejem s kořením a solí (je-li třeba) a upečeme -…
Všechny suroviny smícháme a pořádně zamícháme nebo můžete použít šlehač. Plech si vymastíme a vysypeme a pečeme na 200 - 250°C po dobu 15 - 25 minut. Hotovou buchtu…
Vepřovou panenku odblaníme,a vetřeme sůl s pepřem a pokapeme oliv.olejem. Necháme cca 15 minut odležet. Mezitím si připravíme v kastrolku na kostičky nakrájenou nivu a…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.…
Na oleji osmažíme cibulku do zlatova. Přisypeme mletou papriku, trochu promícháme a odstavíme z plotny. V druhém kastrolu si rozmačkáme uvařené brambory, které smícháme…
Nakrajime maso na platky.Mrkev,petrzel a celer na kousky.Cesnek jak chcete. Nakrajime si cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso z…
Do mísy si dáme obě mouky, kakao, prášek do pečiva a cukr. Přidáme vejce, marmeládu, olej, rum a mléko, nakrájený banán na drobno a rozinky. Promícháme a vlijeme do…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Vyšleháme vejce s cukrem.Přidáme mouku, mléko, kypřící prášek, vanilkový cukr a olej. Všechno společně vyšleháme. A přidáme tak dvě lžičky marmelády na zvláčnění.Hotové…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Úžasný způsob jak obyčejnou karbanátkovou směs povýšit na lahodný chuťový zážitek. Vhodně zvolené ingredience a barevnost přísad na talíři potěší naše oko a zvýší naší…
Zlaté klasy mladé kukuřice, opečené na grilu dokřupava, patří k velice oblíbené grilované zelenině. Ještě horké klasy, potřené bylinkovým máslem a dochucené několika…
Máte chuť na jednoduchou a rychlou buchtu, která udělá parádu? Prošívaná deka je díky tvarohové náplni krásná na pohled a vláčná uvnitř. S přípravou si hravě poradí…
Rádi experimentujete? Podle tohoto receptu si můžete připravit jednu z nejopomíjenějších pochoutek - býčí žlázy. Jejich maso je libové, velmi jemné a třeba jim díky…