Mechové muffiny
Recept ještě nebyl hodnocenMechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 278 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Biskupský chlebíček je zřejmě nejpopulárnější moučník z rodiny chlebíčků. Dříve se hojně prodávaly, dnes už si je hravě upečeme doma. Receptů najdete na internetu…
Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm…
Znáte tuto domácí klasiku našich prababiček? Bílkový chlebíček si drží postavení mezi klasickými moučníky, ale často je opomíjen. Přitom je přesně to pravé na chladné…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek, díky nimž je těsto krásně barevné. Upečeného beránka můžete polít čokoládovou polevou,…
Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás hrníčkový recept, který kombinuje obojí. Jemné šlehačkové těsto s mandlemi a…
Biskupský chlebíček je sváteční moučník s kandovaným ovocem, který se peče zejména na Vánoce. Je ale tak lahodný, že si ho s chutí upečete i během roku. Obvykle se peče…
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Hledáte nenáročný moučník na nedělní rodinné posezení u dobré kávy? Vyzkoušejte tento jablkový koláč, který je dokonale vláčný a krásně nadýchaný. Provoní váš domov a…
Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny. Potom postupně přidáme žloutky, měkký tvaroh, vlažné mléko a část prosáté mouky.Z bílků ušleháme pevný sníh, se zbylou prosátou…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránkovi stačí…
Jednoduchý nedělní moučník, který přináší do domácnosti příjemnou vůni a neodolatelnou chuť. Jemná nadýchaná struktura, je výsledkem pomalého kynutí. Kynutá bábovka s…
Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších…
Vejce smícháme s cukrem, přilejeme olej. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme k vejcím s cukrem a olejem....nakonec přilejeme mléko a promícháme. (v…
Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do hrnce a dáme vařit, trošku podlijeme vodou. Přidáme oba cukry (množství si můžeme upravit podle chuti).Necháme povařit…
I když je receptů na tento tradiční velikonoční moučník nepřeberné množství, beránek z třeného těsta je pořád klasika, kterou asi nic nepřekoná. A nemusíte ho péct jen…
Recept na biskupský chlebíček, který hravě zvládne i začátečník. Stačí suroviny odvážit pomocí hrnku a dál postupovat podle našeho receptu. Vůně kandovaného ovoce spolu…
Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví.…
Vše řádně promíchat, nalít do vymazané a vysypané formy a upéct. Po upečení lze polít libovolnou polevou, nebo pocukrovat (ale není nutné).
Sladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně o Vánoce, můžeme si…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky.Z bílků vyšleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme oba…
Beránek nesmí na velikonočním stole chybět. Zvlášť pokud je dobře vychucený, pomalu a pečlivě pečený. Plný kandovaného ovoce, dozdobený čokoládou a slušivou mašličkou…
Rychlý perník dochucený podle zvyklostí ve vaší rodině se vždycky hodí. Nepotřebujete ani vejce a přidaná porce povidel přidá těstu příjemnou chuť i vláčnost. Tak s…
Ušleháme společně cukr, tvaroh, vejce a tuk. Postupně zapracováváme mouku, pak celý obsah přendáme na vál a těsto pěkně vypracujeme. Těsto rozdělíme na tři díly a do…