Kadlíkův kečup
Recept ještě nebyl hodnocenKečup milují nejen děti, ale i dospělí a v našich lednicích nesmí nikdy chybět. Je nezbytným dochucovadlem při přípravě různých pokrmů a spousta z nás si bez něj…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 643 kJ / 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kečup milují nejen děti, ale i dospělí a v našich lednicích nesmí nikdy chybět. Je nezbytným dochucovadlem při přípravě různých pokrmů a spousta z nás si bez něj…
Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a…
Cibuli, okurku, chilli, ananas, rajčátka a ocet se šťávou z ananasu promícháme v misce.Přidáme česnekovou pastu a povidla s octem a opět promícháme, případně dochutíme…
Spojení slané chuti masa a sladké chuti švestek je vskutku lahodné. Přesvědčit se o tom můžete s pomocí tohoto snadného receptu. Pro rodinu tak připravíte chutný oběd z…
Šavarma nebo šaurma – rychlé občerstvení, oblíbené na Blízkém východě, se obvykle připravuje na rotačním grilu, ale jeho obdobu si snadno připravíte i doma. S využitím…
Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s…
Šavarma nebo šaurma – rychlé občerstvení, oblíbené na Blízkém východě, se obvykle připravuje na rotačním grilu, ale jeho obdobu si snadno připravíte i doma. S využitím…
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí…
Na polovině pokrájené osmahlé cibulky orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené kuřecí / krůtí /libové vepřové maso nakrájené na kostky. Mezitím na 2.…
Sóju zalijeme vroucím vývarem a necháme 30min napít. Poté scedíme, lehce vymačkáme a sóju naložíme do směsi z pasty, hořčice a škrobu. Dobré je nechat marinovat 1-2hod,…
Do misky obereme vařené kapří maso tak, aby bylo bez kostí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, změklé máslo a další uvedené ingredience.Vše umícháme do hladka a je…
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si…
Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim…
Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim…
Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím. Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na…
Korma, či kórma je typické indické jídlo. Zabydlelo se v Turecku a našlo cestu i do našich kuchyní. Dostane vás svou lahodnou smetanovou a zároveň kořeněnou chutí.…
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat. Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci…
Do velke misy nasypeme mouku, papriku, kayesnky pepr, sul a vse promichame.Na mirnem ohni v kastrolu si rozpustime maslo a pridame do nej chilli omacku, pepr, cesnek a…
Nakrájejte rajčata a rozmixujte je. Nakrájejte cibuli. Dejte smažit směs koření č.1 a po chvilce přidejte cibuli. Nakrájejte česnek a přidejte jej k cibuli. Když cibule…
Maso nameleme, přidáme koření, vejce, hořčici a strouhanku. Vajíčka uvaříme, oloupeme a obalíme mletým masem. Vytvarujeme koule, které upečeme v troubě. Příloha…
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme. Pastu nemusíme…
Z vepřových kotlet vcelku vykrojíme kosti nebo maso odkrojíme od žeber a do masa prořízneme kapsu. Otvor i povrch potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem. Mleté maso…