Jehněčí na zelenině s česnekem

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: cca 2 hod. Dle velikosti kýty Jiné maso 11 názorů

Suroviny

jehněčí kýta (nebo kůzlečí, lze použít i maso skopové, ale i hovězí, telecí apod.)
50 g slaniny
1/2 mrkve (střední)
cca 30 g petržele (kořenu)
30 g celeru (bulvy)
1 cibule (velká)
olej
4-5 stroužků česneku
česneková pasta
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso na několika místech prošpikujeme běžným způsobem.

  2. Potřeme česnekovou pastou a opepříme.

  3. Vložíme do pekáče a podlijeme olejem a trochou vody.

  4. Posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou, nakrájeným česnekem a cibulí.

  5. Přikryjeme druhou částí pekáče a dáme do trouby a půl hodiny pečeme za občasného polití na 190-200°C.

  6. Po půl hodině sundáme víko a za častého polívání dopečeme (na 200-220°C).

    Je-li málo šťávičky, dolijeme podle potřeby vodu a po ochutnání šťávičky dosolíme.(Záleží na česnekové pastě).
    Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.
    Kdo má rád může podávat s brambory

Poznámka

Lze péci i na sádle. Ale lepší je olej, zvláště u skopového. Má lůj a ten rychle stydne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jehněčí na zelenině s česnekem

  • petranovakova petranovakova

    Jehněčí je lahůdka, zprvu jsem to odmítala pozřít, ale poté co jsem se odhodlala a ochutnala jsem si to zamilovala...Zrovna zítra budeme mít jehněčí(já tedy maso pouze osolím a očesnekuji)

    Odpovědět

  • Kůrka Miroslav Kůrka Miroslav(neregistrovaný)

    Já mám jehnata za 1200KČ/35-40 kg.tel.720208336

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    To je dorost Václave...:-))recept vypadá i s obrázkem fakt dobře, určitě bude i tak chutnat:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    A co kuřata ?

    Odpovědět

  • Gabriela Gabriela (neregistrovaný)

    ... celé jehně nebo kůzle ... vždyť to jsou mláďátka ;-(

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Výbušná. Mám dost kámošů, kteří mi tak 1x za rok prodají (za rozumnou cenu)celé mladé jehně, nebo kůzle už připravené(zabité, stažené a čisťoučké). Já něco dám švagrové, něco dceři , něco se hned sní a ostatní do mrazáku. Ono to zase není tak moc. Předloni mi nabídli 3 kůzlata, tak jsme je koupili se sousedama na chatě. Jedno jsem si nechal a 2 šli na rožeň. A Jendo1. To masíško je tak jemné a měkoučké, že žádný pác ani nepotřebuje a co na něj nandám to v pohodě přijme,.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vašku, asi bych šel do nějaké marinády, tam bych kýtu nechal minimálně 24 hodin, dále už bych pokračoval v přípravě jako ty a určitě tam přidal více česneku;-). Musím mít to jehněčí voňavější:-p.. Posílám čtvrtý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vaclav..moj muz...aj ked mal dnes navarene vsetko podla svojej chuti...tak urcite by sa dal rad k vam pozvat na obed....ja jednoducho jahnacie nemozem....moze byt ochutene a napacovane ako chce...skratka nemozem....a najhorsie na tom je, ze mam tolko receptov na jahnacinu v cine a nemozem dostat na to dobre maso....vzdy vidim len kotletky a to nie je vhodne....

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Rozmarýnu se ještě bojím. Konečně se mi ho podařilo vypěstovat a mám ho v květináči na jaro k přesazení ven. Krásně voní, ale neznám s ném nic. U nás se nepoužíval. Takto je to naše rodiné . Děláme tak i falešné skopové z hovězího , nebo telecího. Václav.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Chystám se na skopové, které prý na mne čeká u švagrové v Rožnově:-), až pojedu na dušičky, tak mám inspiraci, pokud něco jiného nevymyslím. A dávám bodík:yes: (už jsem dala dřív první :-) )

    Odpovědět

  • maris maris

    Vašku, spěchám s bodíkem, jehněčí u nás patří k nejoblíbenějšímu.:-p Sice dělám jinak / česnek rozmarýn, víno /, ale vyzkouším podle Tebe. Jen kdyby ty ovečky nebyly tak drahé.. :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: skopové na zelenině jehněčí maso na zelenině jehněčí kýta na zelenině kůzle recepty kůzle recept skopové maso na zelenině recept na kuzle pečené kůzle recepty skopové a jehnečí recepty z kuzlete pečené jehněčí na zelenině recepty na kuzle pečené jehněčí maso recepty kůzle na česneku jehněčí maso recepty recepty kůzle kůzle na zelenině kůzle pečené recept kůzle pecene skopove maso na zelenine

Zapomněl/a jsem heslo