Zapečené špagety s boloňskou omáčkou

4abc4 Kuchařka: 4abc4

Doba přípravy: 1 hodina a víc min. 6 Těstoviny 12 názorů

Suroviny

0,5 kg mletého masa (dle chuti - já použila vepřové a hovězí)
3 malinké cibule (množství záleží na vás)
2 velké stroužky česneku
200-300 ml červeného vína
1 balení špaget
1-2 plechovky krájených rajčat nebo celých rajčat
1-2 lžíce oleje
1 balení sýru ke strouhání (30% Eidam)
sušená bazalka
oregáno
majoránka
sůl
čerstvě namletý pepř
špetka sušeného česneku
Možno přidat:
sušená petržel nebo sušená pažitka
česneková pasta
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím.

  2. Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na pánvičku s vysokými okraji.

  3. Mezitím si promíchám maso a přidám tam všechno koření a znovu pořádně promíchám.

  4. Až je cibule s česnekem hotová, přidám maso a pořádně rozdělím na malé kousíčky, nechám pořádně prohřát a propéct.

  5. Když je maso hotové, zaliji červeným vínem a nechám vybublat.

  6. Když je hotovo, přidám plechovku/y rajčat, opět nechám probublat a zredukovat na omáčku a ke konci přidám případně tu hotovou omáčku. Nechám pořádně zredukovat.

  7. Hotové špagety propláchnu a přendám do zapékací mísy a přidám hotovou omáčku, pořádně promíchám.

  8. Nastrouhám si celý sýr a cca půlku přidám do špaget s omáčkou a promíchám.

  9. Dám zapéct do trouby na cca 30-40 minut na 200°.

  10. Po 20 minutách vyndám, posypu zbytkem nastrouhaného sýru a dám dopéct na 10-20 minut, až se sýr rozpustí.

Poznámka

Když jsem tentokrát dala 2 plechovky rajčat a ještě tu omáčku (500 ml), bylo omáčky opravdu hodně, ale zase špagety nebyly suché a hezky tou omáčku nasákly a nabyly. :)

S kořením v mase opravdu nešetřím a do omáčky pak přidám už jen sůl a pepř a pokud nedávám hotovou omáčku, tak i trochu sušeného česneku nebo česnekovou pastu a oregáno (dobré je i pizza koření, dodá tomu zajímavou chuť).

Podáváme se sklenkou červeného vína. :)

Recept je od kamarádky, která maso takto koření, ale samozřejmě chápu, že někomu se kombinace oregáno - bazalka - majoránka zdá divná, samozřejmě je možné dát i jedno z nich. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené špagety s boloňskou omáčkou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Andrea: Práve, že sa starám.:-D Chodím na tento web ako všetci registrovaní, ale aj neregistrovaní, od začiatku, a dovolím si tvrdiť, že sme tu všetci "doma", takže sa to týka aj mňa. A takých hulvátov, ako si ty ( svedčí o tom tvoje vyjadrovanie ), tu nikto príliš v láske nemá. Skús zmeniť prístup k ľuďom. ;-)

    Odpovědět

  • ??? ???(neregistrovaný)

    veľmi pekný recept, musím si ho hneď vytlačiť keby náhodou zmizol

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Andrea: Tejajka neřekla nic neslušného. Tady nejsi na hřišti, kde můžeš jakkoli pokřikovat. Vyjadřuj se k věci, konkrétně a s,lušně.

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    tejaja:
    Starej se o sebe!

    Odpovědět

  • 4abc4 4abc4(autorka receptu)

    Já to nemyslím spatně,ale to jedno. Ano, chápu, ale i tak, i když se někdo učí vařit,stejně má svou hlavu. :) Tak jsem to myslela.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    4abc4: Já se jen slušně zeptal,pokud to bereš takhle,tak v tvém příštím receptu očekávám,že vyjmenuješ všechno koření,co existuje a nakonec napíšeš,abychom si vybrali.Sem chodí spousta lidí,kteří se vařit učí,tak by podle toho recepty měly vypadat.

    Odpovědět

  • 4abc4 4abc4(autorka receptu)

    Ja mám tento recept od kamarádky, která to tak dělá už dlouho a taky se mi to zprvu zdálo divné, ale nakonec z toho vznikla dobrá chuť. Však nikoho tady nikdo nenutí, aby to dělal přesně podle mě, že? :)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    jarda Kadic: A dobre delas, zustan u Tveho "stareho" zvyku, co je moc....

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    U nás máme špagety rádi na všechny možné i nemožné způsoby, takže ukládám.Jen by mne zajímalo: oregáno, bazalka, majoránka-každé z těchto koření má svou specifickou chuť.Já používám vždy jen jedno,nikdy to nemicham.“Nemlátí“ se ti potom ty různé chutě:-?;-) + bodík.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Andrea: opakuješ sa s tými fotkami;-) Uvar, vyfoť a vlož fotku.;-)

    Odpovědět

  • 4abc4 4abc4(autorka receptu)

    Ano, bude. Neměla jsem na to čas hned po obědě. :) Dodám ji zítra, dnes už je jídlo v ledničce, tak to vyfotím zítra, až budeme nandávat. :)

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Fotografie?

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené špagety zapečené těstoviny s boloňskou omáčkou špagety s boloňskou omáčkou bolońské špagety zapečené zapečené těstoviny s boloňskou zapekané těstoviny s boloňskou omáčkou zapečené boloňské špagety s mletým do špaget bazalka nebo oregáno? zapečené bolonské těstoviny zapečené špagety bolonegse recept na špagety s boloňskou omáčkou zapeceny bolognese testoviny zapečené špagety bolognese spagety z bolonskou omackou zapečené špagety s bolognese špagety s mletým masem zapečené boplonské špagety blonske špagety zapecene zaapecene spagety s bolonskou omackou zapecene spagety s rajcatovou omackou

Zapomněl/a jsem heslo