Pikantní vepřová žebírka

Loulalo Kuchařka: Loulalo

Doba přípravy: 70min 4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

6 ks vepřových žeber
3 střední cibule
kmín
chilli
sůl
2 česneky
česneková pasta
voda na podlévání (dle potřeby)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žebra lehce pomažeme česnekovou pastou, dosolíme, okmínujeme. Vložíme do pekáčku. Zasypeme cibulí a česnekem, podlijeme vodou a přikryjeme druhým pekáčkem.

  2. V horkovzdušné troubě při 200°C děláme 60 min. V normální troubě při teplotě 200°C děláme 90 min.

  3. Ke konci pečení odendáme druhý pekáček, aby se udělala krásná kůrka. Samozřejmě, že žebra v celém procesu otáčíme a podléváme dle potřeby. Výpeček můžete rozmixovat, kdy se vytvoří "kašička" a tou si ochutíte brambory. Omlouvám se, ale finální fotku nemám, protože byla konzumace strávníků rychlejší :-D Dobrou chuť :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 320 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní vepřová žebírka

  • mojetara mojetara

    Zatím jsem se odvážil na uzená žebra, ale vidím, že i tudy vede cesta. Dík za inspiraci :-)

    Odpovědět

  • Kvetinka Kvetinka

    Loulalo: to finale foto zamrzí, ale to neva, je fajn vidět z čeho vařiš a zbytek nechám fantazii. naopak, bych vlastně řekla, ježiš co to je, a proto jsem si přečetla recept a nechávám se inspirovat, protože nevím co dělat se žebrama, co jsem dostala ze zabijačky :yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Recept vypadá moc lákavě:-p:yes:dávám bod:-D

    Odpovědět

  • Loulalo Loulalo(autorka receptu)

    Já vím, pohled nic moc :-/ Ale děkuji za body :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Loulalo, recept se mi celkem líbí, ale cosi mi chybí-konečná fotka pokrmu, na syrová žebírka se fakt nedobře kouká, ale i tak dávám 2.boda:yes:

    Odpovědět

  • Loulalo Loulalo(autorka receptu)

    Foto by bylo, kdyby se mi na to nevrhla tlupa jedlíků :-)
    Proto píšu lehce potřeme :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No nevím, česneková pasta mi přijde slaná už dost sama o sobě, takže bych varovala pře přesolením a navíc, já bych místo té pasty dala spíš čerstvě prolisovaný česnek, ale to je mů¨j názor.

    Odpovědět

  • popletko popletko

    hmmm, skoda, ze neni konecne foto, no myslim,ze na chuti to neubere ;-) :-p +1 :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pikantní pečená vepřová žebírka pikantní žebírka pikantní vepřová žebra marináda na vepřová žebírka vepřové žebírko pečená pikantní žebírka vepřová žebírka pikantnívepřová žebírka pikantni veprove zebra pikantni zebirko pikantní žebírka recept recept na vepřová žebírka recept na pikantní žebírka zebirka v troube recept na veprove žebírka marináda na žebírka pikantní zebirka v alobalu vepřová žebírka recept pečená vepřová žebírka na brambory pikantnní vepřová žebírka

Zapomněl/a jsem heslo