Pomazánka z pečeného masa
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vám od oběda zbylo trochu pečeného vepřového masa, připravte z něj lahodnou pomazánku. Maso stačí umlít, dochutit pikantní dijonskou hořčicí, cibulí a kyselými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
| Tuky | 2,50 g |
| – nasycené | 0,75 g |
| – nenasycené | 1,25 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 0,75 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 1,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pokud vám od oběda zbylo trochu pečeného vepřového masa, připravte z něj lahodnou pomazánku. Maso stačí umlít, dochutit pikantní dijonskou hořčicí, cibulí a kyselými…
Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa zbytečně…
Knedlíky se slaninou, provoněné muškátovým oříškem, jsou nadýchanou a lahodnou přílohou k omáčkám i dušenému zelí. Opečená slanina spolu s bylinkami jim dodává…
Jablečná žemlovka patří od nepaměti mezi oblíbená dětská jídla. Při přípravě využijete zbytky pečiva z předešlého dne a kombinace jablečné a tvarohové náplně je…
Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme.Pak přidáme petrželku,…
Starši rohliky nakrajime na kosticky, hrst kosticek osmahneme kratce na panvicce na masle a pridame k ostatnym kostickam. Pridame nakrajenou petrzelovou nať,…
ZÁKLAD - 30 dkg polohrubé mouky,10 dkg hery, 10 dkg moučkového cukru, 1 kžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva 4 lžíce mléka, vše zamíchat a vytvořit těsto, déle trvá než se…
Pro ty, kteří by si rádi nazdobili sváteční pečivo, ale nejsou si jisti svou dovedností, je východiskem zdobení pomocí folie. Princip spočívá v tom, že na zdravotně…
Na slavnostní občerstvení nebo jen tak na večeři si můžete snadno připravit tuto chutnou pomazánku. Je plná sýru a mrkve. Její chuť doladí také majonéza, kterou můžete…
Zdravá pomazánka ze sýru cottage, plná ředkviček a čerstvé pažitky. Pro její přípravu použijte kvalitní šunku a nemusíte se bát přebytečných kalorií. Ideální pomazánka,…
Nabízím inspiraci několik fotografií na jednoduché zdobení pro různé příležitosti. U každé fotky je i návod + použité suroviny. Postupně ještě něco přidám, ale pokud…
Tresčí játra jsou vynikající pochoutkou, kterou si můžete vychutnat v různých úpravách. Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem je jednoduchý a chutný recept,…
Avokádo je jednou z exotických populárních surovin u nás. Nejčastěji z něj připravujeme pomazánky. Inspirujte se v tomto receptu a připravte jemnou pomazánku z avokáda,…
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli…
Tato výborná pomazánka s vůní ryb se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu, sešlost, nebo jako chutná večeře. Recept je jednoduchý, bez vaření a do deseti minut máme hotovo.…
Dýni pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200 °C. Dýně by měla…
Do velke misy nakrajime na drobne kousicky pecivo (rohliky, toastovy chleba, housky). Prelijeme mlekem, rozpustenym maslem, nastouhame muskatovy orisek (nemusi byt),…
Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 min. (dle…
Tato jednoduchá pomazánka z nastrouhané mrkve, sýra a jogurtu je skvělá na pečivo k snídani, svačině i jako pohoštění pro návštěvy. Připravte si ji během chvilky a…
Vajíčková pomazánka z Lučiny je nadýchaná, jemná a dobře zasytí. Je rychlá a snadná na přípravu, tudíž ji můžete zvolit jak ke snídani, tak ke svačině. Pomazánka nejlépe…
Klasickým pohoštěním na oslavách i večírcích jsou obložené chlebíčky. Kromě vhodné kombinace chutí je třeba je i pěkně nazdobit, aby lahodily jazyku i očím. Chlebíčky s…
Kuličky: cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na trošce oleje ji zesklovatíme.Necháme vychladnout.Z pečiva odkrojíme tvrdší kůrku a střídu namočíme do mléka.Maso…
Vejce uvaříme. V míse vidličkou rozmačkáme tofu, přidáme hořčici, majonézu, sůl, pepř, papriku, kyselé okurky na malé kostičky, vychladlá vejce promáčkneme přes sítko…
Zbylé vařené brambory můžeme snadno využít pro přípravu vydatné a lahodné večeře. S anglickou slaninou, žampiony, voňavými bylinkami, vejci a aromatickým sýrem tvoří…