Jednoduchá nivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenSnadnou pomazánku z nivy připravíte rychle a z pouhých třech surovin. Hodí se perfektně na jednohubky, které můžete ozdobit cherry rajčátky nebo vlašským ořechem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snadnou pomazánku z nivy připravíte rychle a z pouhých třech surovin. Hodí se perfektně na jednohubky, které můžete ozdobit cherry rajčátky nebo vlašským ořechem.…
Starší, ale vláčné pečivo nakrájíme na menší kostky, zvlhčíme vodou s rozkvedlaným žloutkem, přidáme koření, sůl, česnek, nakrájený pórek, mouku, vše smícháme společně…
Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě. Poté ho očistíme ve studené vodě. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme…
Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu.Medvědí česnek a šneky nasekejte nadrobno nebo umelte. Utřete s máslem. Nechte vychladit.Pečivo opečte do zlatova na másle,…
Pripravím si najprv cesto na korpusy. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, sódu, prášok do pečiva a kakao zmiešam, preosejem na trikrát do cesta a vareškou opatrne…
Tresku omyjeme a rozmrazíme. Ušleháme z bílků sníh a opatrně přimícháme mandle, strouhanku z tmavého pečiva, bylinky. Tresku dáme do pekáčku nebo zapékací misky, osolíme…
Do velke misy nakrajime na drobne kousicky pecivo (rohliky, toastovy chleba, housky). Prelijeme mlekem, rozpustenym maslem, nastouhame muskatovy orisek (nemusi byt),…
Do misky vyklopíme obsah pomazánkového másla, 2 lžíce tatarské omáčky, utřený česnek. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky a na jemno nastrouhaný tvrdý sýr.Vše společně…
Těsto: Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Pokud se lepí, přidáme trochu ořechů. Dáme na chvíli do lednice. Krém: Máslo vyšleháme s oběma cukry. Vaječný likér…
Mrkev a cibulku omyjeme, očistíme a nasekáme na menší kousky. Vše smícháme s tvarohem. Přidáme kari a následně promícháme. Dochutíme pepřem a lehce osolíme. Na ozdobu…
Postup je velice jednoduchý, pokud máte kvalitní a čerstvé suroviny není co zkazit :) ... Pangase osmahneme na másle, mezitím si nakrájíme sýry, a napícháme…
Mleté maso smícháme s namočeným pečivem, 50 g na jemno nakrájené slaniny, vejci, solí a pepřem.Necháme 20 minut odpočinout. Poté uděláme placičky nejvíce 1 cm silné a…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Na másle s olejem orestujeme nakrájenou cibuli dosklovita. Přidáme oloupané, nahrubo nastrouhané brambory a cuketu i se slupkou.Orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme,…
Surovú repu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Rukolu umyjeme a osušíme.Pomaranč očistíme, mesiačiky pokrájame na malé kúsky.Pečivo pokrájané na kocky…
Pomazánky všech chutí a druhů jsou vděčnou součástí svačin, večeří, ale i oslav a pohoštění pro návštěvy. V tomto receptu najdete sýrovou pomazánku s chutí tzatziky. S…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět obložená mísa plná různých chuťovek. Pokud vám již došla inspirace, jakou pomazánku zvolit, vyzkoušejte připravit dvě různé krémové…
Krásně nazdobené jednohubky jsou neodmyslitelnou součástí silvestrovských oslav. Jednohubky se žloutkovou pěnou, ozdobené dle vašich preferencí, budou ze stolu mizet…
Pokud se vám po Velikonocích sejde více vajec, můžete si je upravit i jako jednohubky nebo přidat do salátu. Pro zpestření je možné vejce obarvit šťávou z červené řepy.…
Salát z čočky, šunky a zeleniny spojuje jemně oříškovou chuť čočky s lahodnou šunkou a křupavou zeleninou. Díky vyvážené kombinaci bílkovin, vlákniny a čerstvých…
Mezi oblíbenou jarní zeleninu patří ředkvičky, jejichž pěstování je opravdu nenáročná. Tato křupavá zelenina typické štiplavé chuti je právě na jaře nejchutnější a…
Nabízím inspiraci několik fotografií na jednoduché zdobení pro různé příležitosti. U každé fotky je i návod + použité suroviny. Postupně ještě něco přidám, ale pokud…
Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a…