Koleno "černé čtyřiadvacítky"
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě. Poté ho očistíme ve studené vodě. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě. Poté ho očistíme ve studené vodě. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme…
Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu.Medvědí česnek a šneky nasekejte nadrobno nebo umelte. Utřete s máslem. Nechte vychladit.Pečivo opečte do zlatova na másle,…
Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené min.6 hodin (max 24hodin). Vodu, která…
Drcené kuřecí maso necháme rozmrazit a dáme do misky.Přidáme najemno nasekaná sušená rajčata, petrželovou nať, nastrouhané stroužky česneku, piniové oříšky, bílý pepř,…
Nejprve si nadrobno pokrájíme nebo natrháme sušené houby, zalijeme je vařící vodou, necháme hodinku, dvě louhovat. Kuře nařízneme uprostřed mezi prsy, opatrně odhrneme…
Ovesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout. Jablka omyjeme, zbavíme…
Do velke misy nakrajime na drobne kousicky pecivo (rohliky, toastovy chleba, housky). Prelijeme mlekem, rozpustenym maslem, nastouhame muskatovy orisek (nemusi byt),…
V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm restujeme do zlatavé barvy žampiony. Když jsou žampiony zlatavé, přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti. Pár…
Vejce uvaříme. V míse vidličkou rozmačkáme tofu, přidáme hořčici, majonézu, sůl, pepř, papriku, kyselé okurky na malé kostičky, vychladlá vejce promáčkneme přes sítko…
Maso očistíme, opláchneme, prořízneme do něj kapsu a vysolíme ji. Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme je rozehřátým tukem.Vejce rozšleháme s trochou mléka (piva),…
Na pánvičku nalejeme trochu olivového oleje a necháme olej rozpálit. Špenát omyjeme a dáme na pánvičku. Žampion oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata rozkrojíme na…
Dáme vařit čočku, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Nakrájíme si rybičky včetně cibule, přidáme kyselé okurky, sůl, pepř. Zamícháme a přidáme tatarku, nebo…
Pokud máme houby mražené dušené necháme je rozmrazit při pokojové teplotě, čerstvé očistíme, nakrájíme a podusíme na olivovém oleji s tymiánem. Cibuli a česnek očistíme…
Na rozehřátém oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také osmahněte.Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na…
Předehřejeme troubu na 220°C.Do hrnce s vodou dáme hrst provensálských bylinek, vodu osolíme.Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.Během vaření si…
Uvařené brambory důkladně rozšťoucháme v hrnci nebo ve větší misce, přidáme teplé mléko jako na kaši a poté i vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí, šunku…
Surovú repu očistíme a nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Rukolu umyjeme a osušíme.Pomaranč očistíme, mesiačiky pokrájame na malé kúsky.Pečivo pokrájané na kocky…
Starší pečivo není nutné vyhazovat. Můžeme z něj připravit jak strouhanku, tak i mlsání na večer k televizi. Z pečiva nakrájíme kousky, ideálně hranolky, a potřeme je…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět obložená mísa plná různých chuťovek. Pokud vám již došla inspirace, jakou pomazánku zvolit, vyzkoušejte připravit dvě různé krémové…
Lahodná pomazánka, která se skvěle hodí na sváteční stůl. Zaujme osvědčenou kombinací sýra s modrou plísní a křupavých ořechů. Pomazánkou potřeme pečivo, které ještě…
Inspirace na chuťovky nikdy není dost. Hlavně v období svátků, nebo rodinných oslav se na stole objevují dobroty v oblíbených miniporcích o velikosti sousta. Tak tedy…
Sytý sendvič, plný různých chutí, se vždy hodí jako svačina na cesty nebo do práce či do školy. Připravte si lahodný sendvič, naplněný paprikovým salátkem a smaženými…
Salát z čočky, šunky a zeleniny spojuje jemně oříškovou chuť čočky s lahodnou šunkou a křupavou zeleninou. Díky vyvážené kombinaci bílkovin, vlákniny a čerstvých…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…