Slávky

casino Kuchař: casino

na jednu porci Mořské plody 6 názorů

Suroviny

skoro 1/2 kg slávek
minimálně 2 stroužky česneku
hodně petrželky
citron
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. JEDNODUŠEJI UŽ TO NEJDE :-)
    Zatřeseme s pytlem mušlí.
    Ty, které zůstanou otevřené, VYHODÍME!
    Škeble očistíme (kartáčkem) a opláchneme (vodou).

  2. Česnek nakrájíme na plátky a petržel nadrobno.

  3. Slávky vložíme do hrnce, přihodíme česnek, NESOLÍME, NEPODLÉVÁME, zadeklujeme poklicí a dáme vařit na prudký oheň.
    Občas obsah prohodíme.

  4. Asi do 5 minut mlži pustí šťávu a otevřou se.
    Dáme z ohně.

  5. Přihodíme pertžel a důkladně zamícháme, aby žádná slávka nepřišla zkrátka.

  6. Škeble, které se neotevřou, VYHODÍME a můžeme podávat.


    Maso vybíráme pomocí rozevřené škeble - jako pinzetou...
    Šťávu nabíráme půlškeblí, jako lžičkou...
    Kdo chce, tak si okyselí citronem...
    Kdo se chce i nasytit, ulamuje sousta z bílého chleba...

    Popíjíme bílé, suché...

Poznámka

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slávky

  • Honey Bunny Honey Bunny

    Včera uvařeno z čerstvých norských slávek, výborné! V jednoduchosti je krása (i chuť) :yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Je to bomba!:yes::-p

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    zuzun:
    Lepší obrázek jsem nenašel:-8

    V rcp píši NESOLIT, protože v Itálii u moře je fakt nesolím.
    V Česku jsem je dělal včera prvně, ze slávek koupených v Makru. Byl to dovoz z Norska.
    1. Vůbec nebylo potřeba je čistit, stačilo je pouze propláchnou vodou.
    2. Ani jednu jsem nemusel vyhodit!!! Všechny byly zavřené a po uvaření se všechny otevřely:yes: S něčím takovým jsem se ani u moře ještě nepotkal...
    3. Jídlo bylo ve finále málo slané. Že by proto, že moře na severu je míň slané? :-)
    4. Překvapivá byla cena 100Kč/kg

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Diky za tento jednoduchy recept, takhle je mam rada! Super popis, jen fotky chybi... ale neva, bod :yes:

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Výborná klasika:yes:

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    ...včéra se tu ukázal rcp na ovíněné slávky (viz PODOBNÉ)
    Neodolal jsem a přidal tento notoricky známý recept.
    U nás slávky čistí celá rodina dohromady a uvařit je zvládnou starší vnoučata samostatně:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: slávky recept slávky recept na slavky recept slávky jak uvařit slavky slávky recepty recepty na slávky mušle slávky recept recept na slávky video recept na mušle slávky recepty slavky jak vařit slávky mušle slávky jak uvařit mušle slávky recepty skeble slavky jak se vari slavky recepty ze slávek recept na škeble jak udelat slavky slavka recept