Pečený siven s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenSivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Sivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme…
Buď je milujete, nebo je nemůžete ani cítit. Olomoucké syrečky jsou rozporuplnou potravinou, avšak jejich typickou vůni můžete skrýt právě do nakládané formy podle…
Pstruha nemusíte dlouho mučit přípravou. Skvělé a rychle připravené menu z jemného a lahodného masa vám neubere ani půl hodiny času a výsledek bude velmi chutný. Přílohu…
Lososa nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s nadrobno nakrájenou cibulkou, zakapeme olejem a citronovou šťávou.Smícháme s Lučinou a dochutíme.Necháme cca půl…
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, po obou stranách potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a jemně poprášíme solamylem. Dusíme na pánvi a podléváme vodou - vznikne…
V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem.Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme…
Jestli máte chuť na kuřecí maso, vyzkoušejte tyto řízky naložené ve skvělé, svěží marinádě. Jemná chuť smetany a balsamica je v marinádě skvěle vyvážená pikantností…
Zmrzlé rybí filety opláchneme, necháme cca 15 minut povolit a zlehka osušíme kuchyňskou utěrkou.Do každé kostky, z obou stran, vetřeme sůl, drcený kmín a citronový pepř.…
Tilapii necháme rozmrazit,osušíme,osolíme,posypeme kořením a citronovým pepřem.Slaninu nakrájíme na slabé proužky,brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Na dno pekáčku…
V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe. Na…
Filety okouna osolíme, opepříme z obou stran a necháme asi dvě hodiny odpočinout. V misce si utřeme 50 g másla přidáme kůru z citronu, nadrobno nasekané bylinky, mořskou…
Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm.Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici…
Filety opláchneme, osušíme a ze strany kde je kůže, opatrně na třech místech nařízneme, aby se nám filet na pánvi nekroutil.Na dlaně si nakapeme trochu olivového oleje a…
Kuřecí špalíčky s pikantní šťávou, vonící kořením s malými brambůrky a zeleninou, to je sen každého milovníka dobrého jídla. Pomalý hrnec vám tuto lahůdku nachystá…
Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme chilli papričku, česnek, rajčata a nasekané bylinky chvilku opékáme. Přidáme maso a zprudka opékáme, přidáme kečup a necháme na mírném…
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce…
Filé necháme rozmrazit a papírovou utěrkou ho řádně osušíme. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelijeme.…
Mlíčí perlíme 10 minut, ne vařit klokotem a očistíme, pokud má blány. Utřeme máslo, žloutky a mlíčí (já použila mixér). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku,…
Tenoučké plátky lahodného hovězího masa podávané na jemném salátovém lůžku – tak obvykle servírujeme carpaccio. Nejprve jej však musíme nechat v lednici odležet s…
Bylinky nasekáme na jemné kousky přidáme olej šťávu a kůru z citronu rybu osolíme a opepříme naložíme na 1 hod. do marinády.po hodině dáme na plech a pečeme v troubě…
Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo.Pomazánkové máslo důkladně promícháme s kysanou smetanou.Bílou část pórku a mladé cibulky nakrajeme nadrobno.Ostříháme řeřichu.Lososa…
Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř. Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou…
Rybí filé zpravidla jen zlehka orestujeme nebo upečeme v troubě. Připravit z něj však můžeme i směs se zeleninou a omáčkou. Jemné maso tak doplní sladko-kyselá chuť…