

Italská čočka s pečenou treskou
Suroviny
- filety z tresky ( měla jsem tresku tmavou )
- citronový pepř
- bylinkové koření kabajaki ( nemusí být )
- máslo
- sůl
- Na čočku:
- 200 g zelené čočky
- 1 mrkev
- 2 řapíky celeru
- 2 větší šalotky nebo 1 menší cibule
- 1/2 cukety
- 3 rajčata
- 1 stroužek česneku
- zelená petrželka
- ocet balsamico
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku.
Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200°C. Během pečení přeléváme výpekem.
Pečeme 15 - 20 minut.
Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu.
Během vaření čočky připravíme zeleninovou směs. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu.
Osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic , můžeme použít i bílé víno).
Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem.
Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Původní recept na čočku byl od Z. Pohreicha, ale upravila jsem ho ke své chuti.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Italská čočka s pečenou treskou
-
Dnes jsem uvařila k obědu a je to bomba. Zajímavá chuť i ingredience. Vřele doporučuji.
-
Doposud mě nenapadlo kombinovat rybu a čočku, zajímavé
+
-
Velmi zajímavá kombinace
-
Taky tě poznávám, ó jasná
-
Luštěnina a ryba, zajímavá kombinace, úplně se mi sbíhají sliny,
musím brzy vyzkoušet. Jakmile jsem zahlédla foto, hned jsem věděla, že je to tvůj recept. Krásná a čistá prezentace.