Polenta s pečenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očištěnou nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, zakapeme olejem, okořeníme a promícháme.Misku se zeleninou dáme do trouby na 180 stupňů, pečeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očištěnou nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, zakapeme olejem, okořeníme a promícháme.Misku se zeleninou dáme do trouby na 180 stupňů, pečeme do…
Sivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme…
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. Posypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem. Do pánve dáme rozpustit máslo…
Filety okouna osolíme, opepříme z obou stran a necháme asi dvě hodiny odpočinout. V misce si utřeme 50 g másla přidáme kůru z citronu, nadrobno nasekané bylinky, mořskou…
Tuňáka a rybičky slijeme, dáme do misky. Přidáme cibuli, česnek, nastrouhaná vejce, máslo, hořčici, Gottage, chilli papričku. Vše promícháme osolíme, opepříme, přidáme…
Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.…
Rybu si osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek si orestujeme na troše oleje. Zbytkem vymažeme zapékací mísu. Na dno zapékací mísy dáme brambory, mírně je…
Filet halibuta osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme zeleninu. Cuketu, cibuli, rajčata, chilli papričku si nakrájíme na malé kousky. Vše…
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny…
Maso vložíme do nádoby, z obou stran opepříme a osolíme. Zalijeme trochou olivového oleje a necháme na chvilku odstát. Mezitím si rozpálíme v rendlíku oříšek másla,…
Filety opláchneme, osušíme a ze strany kde je kůže, opatrně na třech místech nařízneme, aby se nám filet na pánvi nekroutil.Na dlaně si nakapeme trochu olivového oleje a…
Do opláchnutého a osušeného masa vetřeme pepř a citronovou kůru. Do mikrotenového sáčku dáme pomerančovou šťávu s olejem a okořeněné maso. Pokusíme se ze sáčku vysát…
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme kousek sádla, cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso. Vepřovou krkovičku necháme zatáhnout a přidáme koření, hořčici a omáčky.…
Těsto vyválíme a rádýlkem nebo kulatým kráječem na pizzu nakrájíme na proužky cca 3 mm (od oka). Proužky potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kořením nebo čerstvými…
bagetu si zešikma nakrájíme na plech dáme pečící papír nakrájené bagetové kousky si dáváme na plech pokapeme olivovým olejem na bagetu dáme rajčata nakrájená na…
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce…
Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme nasucho v hlubší pánvi.Bylinky nakrájíme a natrháme na kousky. Ke slanině přidáme předem (podle návodu) uvařené kroupy a…
Nadrobno nakrájenou cibulku smícháme s mletým masem. Přidáme všechny ostatní suroviny a vytvarujeme placičky asi 2cm vysoké. Necháme je odpočinout zhruba 1/2 hodiny.…
Rozpálíme pánev, nalijeme olej, kousek másla. Okouna osolíme, opepříme, polijeme šťávou z citronů. Položíme na pánev asi na 4 minuty z každé strany. Salát omyjeme…
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým…
Na kastrol dáme na kousky nakrájený špek nebo slaninu a necháme vyškvařit. Přilijeme 3 lžíce oleje a zpěníme cibulku. Na ní dáme orestovat očištěné a omyté fazolky,…
Kuskus připravíme dle našich zvyklostí, osolíme.Suroviny na zálivku prošleháme a necháme chvíli prolnout chutě.Rajčata nakrájíme na půlky, petrželku na jemno. Pomeranč…
Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme. Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli.Pekáček…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Retro vaření s Kristinou: Víte, jaká byla dělnická kuchyně za první republiky? Frčel koňský guláš!
Zázvorový sirup místo tabletek: Pár kapek do vody jako účinná prevence, v čaji zase zahřeje a pomůže při nachlazení i viróze
Když Ježíšek něco ukuchtí: 10 nápadů na originální jedlé dárky, které potěší každého