Kuřecí špalíčky na mrkvi a bramborách z pomalého hrnce
Kuřecí špalíčky s pikantní šťávou, vonící kořením s malými brambůrky a zeleninou, to je sen každého milovníka dobrého jídla. Pomalý hrnec vám tuto lahůdku nachystá přesně ve vámi zvolený čas, stačí jen nachystat talíře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 548 kJ / 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,76 g |
Tuky | 67,79 g |
Vláknina | 18,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 46,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalíčky očistíme a osušíme.
Krok 2: Suroviny na marinádu důkladně promícháme v hlubší uzavíratelné míse, do které se špalíčky vejdou.
Krok 3: Špalíčky v marinádě obalíme a marinádu vetřeme i pod uvolněnou kůži. Mísu uzavřeme víkem a dáme ji do lednice alespoň na 2 hodiny. Můžeme nechat až do druhého dne.
Krok 4: Mrkev a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a mrkev šikmým řezem na široké špalíčky. Brambory kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou a ponecháme je vcelku.
Krok 5: Všechnu zeleninu dáme do nádoby pomalého hrnce, lehce posypeme solí a promícháme.
Na zeleninu položíme marinované špalíčky a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 6: Nastavíme na program High a necháme pracovat 3 hodiny. Půl hodiny před koncem můžeme pokličku podložit vařečkou, pro menší opečení kůže. Krok 7: Těsně před dokončením přidáme do hrnce máslo, pro zjemnění šťávy. Krok 8: Porce na talíři posypeme zelenou natí.
Na zeleninu položíme marinované špalíčky a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 6: Nastavíme na program High a necháme pracovat 3 hodiny. Půl hodiny před koncem můžeme pokličku podložit vařečkou, pro menší opečení kůže. Krok 7: Těsně před dokončením přidáme do hrnce máslo, pro zjemnění šťávy. Krok 8: Porce na talíři posypeme zelenou natí.
Zveřejněno 1. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí špalíčky na mrkvi a bramborách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6O3O
Moje poznámka
Kuřecí špalíčky na mrkvi a bramborách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6O3O
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 12 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina ořechová bábovka
lenisek25 před 48 minutami
Sypaný jablkový koláč
Ivouska90 před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Zezik před 1 hodinou
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 1 hodinou
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 2 hodinami
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 3 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 3 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 3 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 4 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 4 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
mrkev,
brambory,
cibule,
sůl,
olej,
šťáva citronová,
omáčka chilli sladká,
koření zlaté kuře,
pepř citronový,
tymián sušený,
máslo,
cibulka lahůdková
Komentáře (4)