Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Polévky 0 názorů

Suroviny

1/2 kg hovězího žebírka s kostí
1/2 cibule se slupkou
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
10 kuliček celého pepře
sůl
mletý pepř
1 malý rajský protlak
tymián
třtinový cukr podle chuti
1 lžíce jíšky - nemusí být
máslo
těstoviny "abeceda"- písmenka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme.
    Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct chvíli do zlatova (pekáček vyložíme pečícím papírem).

  2. Vývar uvedeme do varu, přidáme malý rajský protlak, tymián, cukr podle chuti, dosolíme, ochutíme mletým pepřem, můžeme přidat lžíci jíšky, ale nemusíme. Zjemníme kouskem másla.

  3. Zvlášť uvaříme podle návodu písmenka, uvařené scedíme, propláchneme vodou a přidáme do polévky.

  4. Nakonec vložíme opečené maso a podáváme.

Poznámka

V tomhle počasí polévka vždy zahřeje nejen na těle, ale mě i na duši, babička vždy říkala, že polévka je "grunt". Rajskou polévku zas tak často nedělám, dneska jsem si na ni vzpomněla tak sdílím :-) A jak je psáno na talíři, dobrou chuť :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rajská polévka s hovězím masem rajká plévka s hovězím recept hovězí maso s žebrem

Zapomněl/a jsem heslo