Smetanovo-jablečná kuřecí prsa
Recept ještě nebyl hodnocenZ kuřecího masa můžete připravit spoustu různých pokrmů. Nejoblíbenější jsou směsi různých tradičních, ale i netradičních chutí. Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z kuřecího masa můžete připravit spoustu různých pokrmů. Nejoblíbenější jsou směsi různých tradičních, ale i netradičních chutí. Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou, která…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude linout celým bytem, až budete tuto dobrotu péct. Buďte však…
Tresčí maso v kabátku z kapustových listů se zeleninou, okouzlí vaše chuťové pohárky svojí příjemně nasládlou chutí. Takto připravený závitek můžeme podávat s dipem a…
Tento bramborový salát skvěle chutná jako příloha k masu. Spojíme ho tatarskou omáčkou, pomerančovou šťávou a zakysanou smetanou. Pomeranče a křupavé listy ledového…
Vepřová líčka s žampionovou omáčkou mají díky šajvěji výraznou a lahodnou chuť, která je zjemněná smetanou. Pokrm se hodí spíše pro slavnostnější příležitosti a skvěle…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Toto lahodné bezmasé jídlo je syté a plné chutí. Vrstvy brambor, květáku, uzeného tofu a kadeřávku a sýra halloumi se během pečení pěkně propojí. Příprava tohoto pokrmu…
Oběd výživný, chutný a rychle hotový, na kterém si pochutnají jak dospělí, tak i děti, to je rybí filé s bramborovým pyré. S tímto receptem klasiku pozvedneme o úroveň…
Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme.…
Vychutnejte si tuto zdravou svačinu s výtečnou chutí. Kynuté pečené placky z celozrnné mouky a pohanky servírujte se svěží tvarohovou pomazánkou, ochucenou čerstvými…
Lahodné spojení rýže, pečeného květáku, řapíkatého celeru a voňavé šalvěje v dobrém rizotu. Rizoto na závěr ochutíme parmazánem a podáváme posypané pečeným květákem a…
Z vykoledovaných vajíček po Velikonocích je nejčastěji připravována pomazánka. Ale upotřebit je můžeme taky do tohoto pokrmu. Na jíškovém základu orestujeme ředkvičky,…
Lehké a osvěžující saláty uvítáme jako doplněk k hlavnímu chodu nebo také jako večeři v teplých letních dnech. Různé druhy nakrájené zeleniny doplníme zálivkou z oleje,…
Každý den bychom měli sníst dostatečné množství zeleniny a ovoce. S tímto salátem to půjde snadno. Ke kombinaci různých druhů zeleniny přidáme osvěžující sladko-kyselou…
Výživná smaženice zasytí i největšího jedlíka, zejména pak, pokud ji uděláte z dostatečného množství vajíček. V této smaženici jsou ukryté také štiplavé ředkvičky, které…
S přípravou kuřecí rolády se pojí sice pracnější příprava, ale výsledná chuť za to stojí. Vykostěné kuře naplníme směsí mletého hovězího masa, uzeného masa a bylinek.…
Masové závitky možná na první pohled vypadají složitě, ale při troše cviku je zvládne i začátečník. Díky špenátu krásně vypadají na řezu, slanina jim dodá výrazné aroma…
Masové závitky možná na první pohled vypadají složitě, ale při troše cviku je zvládne i začátečník. Díky špenátu krásně vypadají na řezu, slanina jim dodá výrazné aroma…
Skvělá krémová polévka, která spojuje jemnou trpkost rukoly s výrazným aroma kozího sýra. Díky jíšce z rýžové mouky je zcela bez lepku, a proto si ji mohou bez obav…
Variace na tradiční velikonoční nádivku, která voní po uzeném mase, šťavnatost jí dodávají žampiony a špenát. Díky sněhu z bílků má nadýchanou konzistenci. Skvělý způsob…
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíčí maso zprudka opečeme.Osolíme ho, opepříme a dáme stranou.Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
I jednoduchá jídla mají své kouzlo. Pečené brambory podáváme s orestovanou křupavou slaninou a dipem ze zakysané smetany, strouhaného sýra a čerstvých bylinek. Velice…
Italská kuchyně staví na kvalitních surovinách a jednoduché přípravě – nebojte se tyto principy využít i doma. Smetanová omáčka se špenátem a parmazánem se skvěle spojí…
Čas od času není od věci si připravit snadný bezmasý pokrm. Přesně takový je zapečený květák s rajčaty a sýrem, lehce okořeněný muškátovým oříškem. Skvělou večeři…