Křupavý losos na zelených fazolkách

jahoda Kuchařka: jahoda

4 porce Ryby 14 názorů

Suroviny

4 filety z lososa
- 4 lžičky bazalky (tymiánu máty)
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- sůl
pepř
koření na ryby
chleba nebo jiné bílé pečivo nakrájené na kostičky
malé žampiony
olivový olej
citronová šťáva
Příloha:
- fazolové lusky mražené
- 2 plátky slaniny(nebo sušené šunky)
- červená cibule
- sůl
- pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety nařízneme a vetřeme část posekaných bylinek a vsuneme plátky česneku.

  2. Osolíme, opepříme, příp. posypeme kořením na ryby (např. Kotányi) a zbytkem bylinek.

  3. Filety vložíme do olivovým olejem vytřené nádoby a posypeme kostičkami chleba, který trochu zakápneme oliv.olejem a celé ještě pokapeme citrónovou šťávou a obložíme žampiony.

  4. Upečeme v troubě, nejdříve zakryté např. alobalem, dopékáme bez alobalu, až je chleba pěkně opečený.

  5. Mezitím na pánvi podusíme osolené a opepřené fazolky, podlité trochou vody a scedíme.

  6. Samostatně opečeme dozlatova červenou cibulku, nakrájenou na nudličky a přidáme jemně nakrájenou slaninku, nebo šunku a smícháme s fazolkami.

  7. A už jen čekáme, až se losos dopeče a těšíme se, až překvapíme rodinu novým receptem:-)

Poznámka

Zdroj: časopis Apetit

Výborná pochoutka je na tomto receptu i křupavý chlebík, který je zespodu nasáklý jak lososem, tak bylinkami a česnekem!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavý losos na zelených fazolkách

  • Twiggy Twiggy

    Křupavé chlebíky jsem vynechala. Nějak mi to k tomu nesedělo :)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Twiggy: díky za vyzkoušení a fotečku, je super;-)
    Ať koukám, jak koukám, nemůžu najít ty křupavé chlebíky, kam jsi je schovala:-D:-);-)

    Odpovědět

  • Twiggy Twiggy

    Včera jsme dělali na večeři a je to mňamka! :yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Holubova32, moc díky vyzkoušení a za fotky, jsou skvělé a ty brambůrky:-p;-):-K

    Odpovědět

  • holubova32 holubova32

    Dovolila jsem si přidat fotky....bylo to výborné:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to už ano,to je opravdu losos na první pohled.:yes:dávám bod:-K

    Odpovědět

  • gabik gabik

    Pěkné:-)):yes: opravdu mě láká ten to recept:-O

    Odpovědět

  • kvinek kvinek

    Jahoda: na jejich web chodím občas pro inspiraci taky, po rozkliknutí fotky je kvalita docela obstojná, ale fotky jsou takové jakoby "umělé" ... Svoji poznámku jsem myslela tak, že tvé výtvory mě lákají mnohem, protože vypadají živěji (jen natáhnout ruku :-) - kéž by to tak šlo :-p), méně strojeně a pokud jde posoudit přes monitor, tak i chutněji. Možná by měla redakce Apetitu uvažovat o výměně fotografa a hlavního kuchaře :-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Kvinek: čerpám i z jejich www, ale tam jsou fotky fakt špatné, není na nich pořádně nic vidět.;-)

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    Filety z lososa to je mňamka :-K4 bodík:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Vypada to uzasne, clovek by i rad ochutnal, kdyz jsou tu tak skvele fotky. Posilam 3. bodik, je to nadhera. :yes::-p:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Tak to je nádhera. Foto super.;-);-);-)

    Odpovědět

  • kvinek kvinek

    Myslím, že ten zakopaný pes nebude v Apetitu, ale v Jahůdce :-) :-K Apetit kupuji pravidelně, ale tyto fotky mě lákají mnohem víc než ty v "originálu" :yes: Úžasné :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Já jsem přestala časopis Apetit kupovat a jak vdím, asi jsem udělala chybu, když tam jsou takové dobroty:-p:yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: losos recepty losos losos recepty apetit losos s fazolkami losos recept recept na lososa zelené fazolky recept filety z lososa losos apetit apetit online apetit losos losos s fazolkama mrazeny losos recept fazolky s lososem recepty z lososa losos se zelenými fazolkami losos recept apetit ryba na fazolkách losos na zeleném pepři filet z lososa

Zapomněl/a jsem heslo