Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Krůtí krky na smetaně

Krůtí krky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…

Čočková zelňačka

Čočková zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Skvělou potravinou, kterou bychom do svého jídelníčku měli zařazovat pravidelněji, je čočka, bohatá na vlákninu a spoustu dalších látek. Zkombinujte ji s kysaným zelím,…

hosta

80 min

Hrachovka s párkem a hráškem

Hrachovka s párkem a hráškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Hrachová polévka s párkem, kořenovou zeleninou a zeleným hráškem voní po majoránce a česneku. Hustá polévka, která s kouskem pečiva zastane i hlavní chod. Polévku…

janek53

40 min

Jelení kýta na víně a smetaně

Jelení kýta na víně a smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu. Druhý den kýtu zprudka opečeme…

Olivová tapenáda

Olivová tapenáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…

aadulka

15 min

Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…

Radulinka6

50 min

Rychtářův telecí krk

Rychtářův telecí krk

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Telecí krk i s kostí marinujeme ve směsi koření, kterou si připravíme tak, že do hmoždíře dáme 8 kuliček jalovce, trochu sušeného rozmarýnu, tymiánu, kmínu, soli a oleje…

Colombo65

120 min

Sváteční vývar z jeleních žeber

Sváteční vývar z jeleních žeber

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto…

Colombo65

150 min

Dobře naložený králík

Dobře naložený králík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…

Vaclav Fronek

150 min

Rybí filé na zeleném pepři

Rybí filé na zeleném pepři

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rybí filé se dá připravit na mnoho způsobů, ale ve spojení se smetanovou omáčkou se zeleným pepřem bude chutnat naprosto báječně. Nejvhodnější přílohou jsou vařené…

mika59

35 min

Jehněčí guláš z tlakáče

Jehněčí guláš z tlakáče

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…

mika59

100 min

Slepice v pikantní omáčce

Slepice v pikantní omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte…

maris

100 min

Steak z tuňáka

Steak z tuňáka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ryby by měly být součástí vyváženého jídelníčku, třeba takový tuňák je bohatý na bílkoviny a zdravé tuky. Zapomeňte však na toho konzervovaného. Připravte dle podrobného…

StandaCB

40 min

1 14 15 16 17 18 76