Krůtí stehno pečené na koření

Drůbeží maso Doba přípravy: 80 minut 9 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 80 minut 9 názorů

Suroviny 4 porce

Krůtí stehno (dala jsem ještě kuřecí kusy)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
rozmarýn
tymián
čubrica (množství koření podle chuti)
petržel (nebo pažitka)
sůl
solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli na proužky, česnek na plátky a polovinu dáme na dno pekáčku.

  2. Pak si prosolíme stehno, dáme ho na cibuli s česnekem a posypeme zbytkem cibule s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, čubricou a nakonec nasekanou petrželkou.

  3. Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Během pečení poléváme maso šťávou a doléváme vodu, aby bylo dostatek šťávy.

  5. Pak si v malém hrnečku rozpustíme v trošce vody solamyl a zalijeme šťávu v pekáčku, smícháme se šťávou, aby byla hustší a ještě chvíli zapečeme.

Poznámka od kuchařky

Můj opětovný a dobrý experiment.

Musím si co nejdřív pořídit nový foťák, můj se rozbil a tento půjčený od dcery špatně fotí!

Komentáře k receptu Krůtí stehno pečené na koření

Tématické fráze: pečene kruti stehno pečená krůtí stehna krutí stehno krůtí pečeně krutí stehno recept pečené krůtí stehno recept krůtí stehno pečené krůtí stehna recept na krůtí stehno recept na pečené krutí stehno pečené krůtí stehna krůtí stehna recepty recept na krůtí stehna krůtí stehna recept krůtí stehno recepty kruti stehna pécena recept na pečenou krůtu koření na krůtí maso pečení krutích stehen recept krůtí stehno