Krůtí stehno pečené na koření

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 80 minut PT1H20M 4 porce Drůbeží maso 9 názorů

Krůtí stehno pečené na koření
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů
516

Suroviny

Krůtí stehno (dala jsem ještě kuřecí kusy)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
rozmarýn
tymián
čubrica (množství koření podle chuti)
petržel (nebo pažitka)
sůl
solamyl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli na proužky, česnek na plátky a polovinu dáme na dno pekáčku.

  2. Pak si prosolíme stehno, dáme ho na cibuli s česnekem a posypeme zbytkem cibule s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, čubricou a nakonec nasekanou petrželkou.

  3. Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Během pečení poléváme maso šťávou a doléváme vodu, aby bylo dostatek šťávy.

  5. Pak si v malém hrnečku rozpustíme v trošce vody solamyl a zalijeme šťávu v pekáčku, smícháme se šťávou, aby byla hustší a ještě chvíli zapečeme.

Poznámka

Můj opětovný a dobrý experiment.

Musím si co nejdřív pořídit nový foťák, můj se rozbil a tento půjčený od dcery špatně fotí!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno pečené na koření

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo