Vepřové smažené nudle
Recept ještě nebyl hodnocenPatříte-li k milovníkům smažených nudlí na všechny způsoby, vyzkoušejte je připravit s marinovanou vepřovou panenkou. Díky koření jsou nudle zase o trochu jinačí, avšak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Patříte-li k milovníkům smažených nudlí na všechny způsoby, vyzkoušejte je připravit s marinovanou vepřovou panenkou. Díky koření jsou nudle zase o trochu jinačí, avšak…
Tradiční boršč z červené řepy vás zahřeje a zasytí. V jedné misce se potkává sladkost řepy, kyselost zelí i jemná chuť masa – dohromady tvoří nezaměnitelnou kombinaci,…
Šťavnaté krůtí maso, dušené se zeleninou, vytváří jemnou směs plnou chuti. Bulgur jako příloha dodá jídlu lehkost a příjemnou oříškovou vůni, díky které bude celý pokrm…
Fazole propláchneme a na noc namočíme do studené vody.Fazole zalijeme čerstvou vodou a necháme vařit, přidáme koření a bylinky.Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,…
Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme…
Oblíbenou nádivku, provoněnou libečkem a petrželí, připravíte také z vinných klobás. Hotová bude během chvíle a můžete ji péct zároveň s masem a poslouží tak jako skvělá…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev,celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou…
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a…
Hovězí zadní nakrájíme na 2 cm silné plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji nebo sádle do hněda.Mezitím nakrájíme na půlměsíčky mrkev a petržel,…
Z masa upravíme menší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pak plátky obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozehřejeme olej a plátky prudce osmahneme z obou stran…
Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.Zapékací misku vymažeme máslem.…
V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…
Uvařit skvělý kuřecí vývar vypadá jako velmi snadný úkol, avšak, aby byl jako od babičky, je potřeba opravdu vyladit chutě. K tomu nám dopomůže zelenina, maso a hlavně…
Bramborový salát vhodný ke grilovačce má svůj původ na jihu Evropy. Doplní stůl stejně dobře i v našem jídelníčku. V létě i v zimním období. Pro svou lehkost a chuťovou…
Červená čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Mezi její další výhody patří, že se nemusí předem namáčet. Bez obav se tedy můžete pustit do přípravy výborné polévky,…
Pečená tarhoňa s restovanou zeleninou a voňavým kořením, je ideální jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k masu nebo rybám je vynikající. Pečením v troubě získá…
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto…
Tarhoňa je těstovina, která je typická pro slovenskou a maďarskou kuchyni. Její využití je opravdu pestré, připravit ji můžeme jak naslano, tak i nasladko. Vyzkoušejte k…
Dýňová polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí, neboť chutí může připomínat svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Tahle voňavá směs luštěnin a kořenové zeleniny je ideální volbou pro vydatný oběd i lehčí večeři. Spojuje v sobě výživnost cizrny a fazolí s jemnou sladkostí mrkve,…
Na oleji orestujeme nasekanú cibuľku. Pridáme najemno nastrúhanú zeleninu, okrem zemiakov, orestujeme, pridáme múku, opražíme a zalejeme vodou. Privedieme k varu.Pridáme…