Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kohout na smetaně z tlakáče

Kohout na smetaně z tlakáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a všechnu zeleninu. Restujeme cca 5 minut.Orestovanou zeleninu…

mika59

75 min

Předsametový vlašák

Předsametový vlašák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme schládnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru…

honzam

75 min

Dančí (jelení) kýta na víně

Dančí (jelení) kýta na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…

verka25

180 min

Sekaná à la svíčková

Sekaná à la svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Šťavnatá sekaná ve smetanové omáčce z kořenové zeleniny je dobrou alternativou ke klasické svíčkové na smetaně. Sekanou i zeleninu připravujeme v jednom pekáčku a po…

isindy

90 min

Kudrbánková polévka

Kudrbánková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Starý krajový recept na variaci bramborové polévky. Sádla na jíšku bylo tehdy škoda, tak aby zasytila, jsou do ní kromě brambor a hub zavařeny i nočky. Dnes takové…

hosta

45 min

Polévka z vepřových kostí s kapáním

Polévka z vepřových kostí s kapáním

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Silný vývar z vepřových kostí s kapáním, vonící po libečku, přijde vhod v pošmurných zimních a podzimních dnech. Plný talíř horkého vývaru vás příjemně zahřeje, zasytí a…

HankaPu

130 min

Podzimní kotlík

Podzimní kotlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rychlý oběd či večeře, to jsou jídla z jednoho pekáčku. V tomto receptu zapékáme brambory s restovaným kuřecím masem a zeleninou, proložené kostičkami slaniny, to vše…

mysulka

90 min

Burek Videorecept

Burek

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve…

Bibinka

50 min

Vepřové smažené nudle

Vepřové smažené nudle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Patříte-li k milovníkům smažených nudlí na všechny způsoby, vyzkoušejte je připravit s marinovanou vepřovou panenkou. Díky koření jsou nudle zase o trochu jinačí, avšak…

R-o-m-i-k

40 min

Kanec na divoko

Kanec na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, ve kterém jsme na oleji orestovali zlehka cibulku. Maso osolíme a posypeme tymiánem, veškeré celé koření rozetřeme ve hmoždíři a…

Jednoduchá bramboračka ala já

Jednoduchá bramboračka ala já

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na rozehřátém oleji osmažím cibuli s česnekem do růžova. Přidám mouku, udělám světle hnědou jíšku a zaleju horkou vodou. Brambory, mrkev a petržel nakrájím na kostičky,…

Polévka z velkých fazolí

Polévka z velkých fazolí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Velké fazole propláchneme a v hrnci si rozpustíme asi 150 g másla. Na jemno nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem orestujeme na rozpuštěném másle ke kterému…

Colombo65

60 min

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…

nofrona

130 min

Jelení guláš

Jelení guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

S příchodem chladných podzimních a zimních měsíců nastává čas zvěřiny, která zaujme svou plnou a výraznou chutí. Oblíbenou klasikou je jelení guláš, kde se maso pomalu…

poslirecept

150 min

1 12 13 14 15 16 76