

Krůtí plátky s petrželovou omáčkou
Suroviny
- Krůtí prsa
- sůl
- pepř podle chuti
- olej
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- špetka bílého pepře
- svazek čerstvé petržele
- 1 kelímek smetany
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji dozlatova. Maso dáme do misky a udržujeme v teple.
Na vysmahnutém oleji orestujeme pokrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přilijeme 200 ml vody a přivedeme k varu. Ochutíme kostkou bujónu a bílým pepřem.
Poté vložíme posekanou petrželku, rozmixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu.
Poznámka
Zdroj- Pošli recept.
Příloha je prý nejlepší rýže, já jsem to měla s knedlíkem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Krůtí plátky s petrželovou omáčkou
-
Moc dobré
.
-
spagetka: Já jsem dělala také z kuřecích a bylo to výborné
-
Hurá, mám tip na oběd, ale udělám z kuřecích prsíček ju? Muž chtěl gulášek, ale prý nesehnal masínko, tak bude toto
-
Jana Remkova:Tak to je mi ctí
-
Bahula: Dovolím si tvé foto dát za hlavní.
Díky, Evi
-
Eliza:"nepřepatnáctělé"????
Díky
-
No jo, to mi uniklo...Takové čisté, jasné, "nepřepatnáctělé" chutě mám ráda. Moc hezký receptík, díky za něj.
-
Už dlouho jsem se chystala uvařit petrželovou omáčku, chtěla jsem přidat recept, ale tenhle je podobný. Krůtí prsa jsem neměla, tak jsem udělala z kuřecích. Místo oleje jsem použila máslo, aby byla omáčka jemnější a jako přílohu jsem udělala citrónové brambory. Omáčka byla skvělá
+ Přidávám foto
-
Tenk, maso je krůtí.
Daniella O. tak to ti závidím!!
-
Jani, na Thanksgiving pokazde v praci dostavan dve kruty velikosti slona. Recept se mi moc hodi. Diky, bodik predem
-
Jen to maso mi nepříjde jako krutí...
-
Ivano, to nejsi sama!
Čím víc receptů vidím, tím méně vím, co bych měla vařit
-
Jednoduché a pritom určite výborné
Ja už neviem čo skôr variť
-
-
Vladi, zkus, bylo to dobré!