Brambory plněné zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory omyjeme, nařízneme do kříže a potřeme rozpuštěným máslem. V pekáčku při teplotě 200 st. C pečeme asi 20 minut. Papriky a kukuřici nakrájíme na nudličky, ostatní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory omyjeme, nařízneme do kříže a potřeme rozpuštěným máslem. V pekáčku při teplotě 200 st. C pečeme asi 20 minut. Papriky a kukuřici nakrájíme na nudličky, ostatní…
Zeleninový vývar přivedeme k varu a vložíme do něho tuříny - oloupané a nakrájené na menší kousky. Vaříme doměkka, necháme trochu zchladnout, je-li třeba osolíme a…
Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě…
Do horké vody dáme zeleninu. Po chvíli přidáme knedlíčky a nudle, posolíme, okořeníme. Knedlíčky : Na oleji osmahneme cibuli, přidáme droždí a smažíme. Odstavíme,…
Cibuli, česnek a bazalku nakrájíme najemno. Maso promícháme rukama se všemi uvedenými surovinamy a vytvarujeme tvar šišky. Dáme do pekáče, podlejeme vodou, přidáme máslo…
Čočku přebereme, propereme a necháme namočenou přes noc. Pak ji dáme s vodou vařit do tlakového hrnce spolu se zeleninou nakrájenou na kostičky a hovězím bujónem.…
Do misky nalijeme mléko, žloutky oddělené od bílků a sůl. Rozmícháme a přidáme mouku, pr.do pečiva, nakrájené uzené na malé kostky. Smícháme a dáme nakrájený rohlík,…
Do opláchnutého a osušeného masa vytvoříme 2 hluboké zářezy, které vytřeme solí a vyplníme bylinkami. Maso pro zachování hezkého tvaru silněji utáhneme(omotáme)nití.…
Všechnu mraženou zeleninu propláchneme vřelou vodou a necháme okapat. Na pánev dáme trochu oleje a obděláme fazolové lusky, poté přidáme bílé fazolky spolu s chilli…
Ve hmoždíři si rozdrtíme čerstvé bylinky bazalku, petržel, oregano. Přidáme šťávu z půlky menšího citronu a 2 lžíce olivového oleje. Touto směsí potřeme lososa a můžeme…
1. Stehna omýt, očistit, ze všech stran osolit. 2. V kastrolu rozpálit oba oleje a přidat nahrubo nakrájenou (očištěnou) mrkev a petržel. Po chvilce přidat cibuli…
Do pekáčku dáme na kostičky nakrájenou petržel a mrkev, česnek na plátky a cibuli na céčka a houby (používám sušené, které nejprve nechám ve vodě nabobtnat). Kuře…
20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu. Současně na oleji upražíme kvasnice.…
20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu. Současně na oleji upražíme kvasnice.…
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a spařenou v horké vodě (aby nezpůsobovala nadýmání)…
Smrže pokrájíme na kroužky, cibulku nadrobno, zeleninu nastrouháme na velkých slzách. Na pánev s olivovým olejem a kouskem másla dáme zeleninu. Do menšího hrnce dáme…
Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme…
Skelet a hlavy vaříme v osolené vodě společně s kořením a během vaření odebíráme pěnu. Po 3/4 hodině vývar zcedíme, přidáme do něj nahrubo nastrouhanou zeleninu a…
Na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou cibuli a hrst nasekané petrželky. Přidáme nadrobno pokrájené houby (měla jsem bohužel už jen hříbky z mrazáku), osolíme a dusíme…
Šampiňóny umyjeme, pokrájame, dáme na olej a podusíme, osolíme a okoreníme, vodu odparíme. Kukuricu vhodíme do vriacej vody, povaríme, scedíme. Do misy dáme kukuricu,…
Brokolici nakrájíme na kousky a zalijeme takovým množstvím vody, aby byla jen ponořená. Uvaříme doměkka, dochutíme vegetou a solí. Rozmixujeme a nakonec přidáme sojovou…
Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke. Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml…
Slepici prudce osmahnu na sádle ze všech stran, vložím cibuli, kořenovou zeleninu na kousky, česnek a zasmažím. Pak osolím a okořením, zaliji vodou a přivedu k varu a…
Nejprve si oddělíme máslo, kolik ho budeme potřebovat, aby změklo. Dál si broskev rozpůlíme, vyndáme pecky, oloupeme a středy po peckách nožem opatrně zvětšíme. Do misky…