Losos s omáčkou z kořenové zeleniny - pro nejmenší

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Pro děti 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

losos
sůl
mrkev
celer
petržel
ghí
solčanka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů.

  2. Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme solčanku a podusíme.

  3. Zeleninu rozmixjeme do hladké konzistence, podle potřeby můžeme přidat vodu.

  4. Podáváme s quinoou, bramborovou kaší, kuskusem...

Poznámka

Vhodnost dle zavedených surovin.

Toto jídlo je výborné i pro dospělé.

Záměrně neuvádím množství surovin, to si každý může upravit podle sebe a na míru dítěti - např. dát víc mrkve a ubrat celeru nebo petržele, obojí je aromatická zelenina, zvlášť celer.

Nastrouhat můžeme zeleninu jak nahrubo, tak najemno, není v tom rozdíl, protože se nakonec stejně rozmixuje.

Původně jsem chtěla udělat základ ze šalotky, ale zapomněla jsem ji tam dát, tak ji v receptu neuvádím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Losos s omáčkou z kořenové zeleniny - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: losos s kořenovou zeleninou

Zapomněl/a jsem heslo