Neubývačka

cathleen Kuchařka:

Polévky 11 názorů

59

Suroviny

mrkev
celer
petržel
máslo
2-3 hrsti rýže
masox
sůl
pepř
maggi
zelená nať
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nahrubo nastrouháme a opražíme na másle. Přisypeme rýži, zamícháme a po chvíli mírně zatopíme vodou a 10 minut dusíme.

  2. Dolijeme vodou na potřebný objem a sotva vzkypí, přidáme ždibek másla a zelenou nať. Můžeme přidat masox, maggi a podle chuti dosolíme a opepříme. Polévka je chutnější na druhý den.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Neubývačka

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    BronislavaP: ¨recept je starý, prastarý :-) místo maggi dnes dávám libeček (když už) a masox používám při vaření vyjímečně. Tady není víceméně potřeba.

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Uvařila jsem bez masoxu a magi aby vynikla chuť zeleninky a bylo to skutečně výtečné <3

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    alus.s: :-) to mě moc těší. Dnes už Maggi nepoužívám (přestalo nám chutnat) a masox jen výjimečně. Taky bych spíš dala zeleninový bujón nebo v létě vývar z košťálů atp. Improvizovat se dá hodně. ;-)

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    pochutnali jsme si :-p přidala jsem trošku pórku, zeleninový bujon. je to rychlovka :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Bezva recept, taky mám ráda tyhle rychlovky a nikdy mě nezklamou a nakonec je mám vždy trochu jiné, záleží na zelenině a různých přídavcích.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Ukládám,neboť dobrých polévek není nikdy dost:-p;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    polévky s rýží mám také moc ráda, za 1. Hážu rýži i do kuřecího nebo hovězího vývaru, když se mi nechtějí vařit těstoviny zvlášť

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-D:-DProtože ta rýže vařením a pak "ležením" v polévce dost nabyde, polévky je hodně a jí se několik dnů....:-p
    Ale my polévky můžem kdykoliv, ráno, v poledne, večer, tak nám to nevadí.:yes:Zahřeje, zasytí a moc se z ní nepřibere (pokud není na spoustě tuku a zahuštěná moukou, žejo)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Cathleen - bez komentáře :-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    To je dobrý nápad!!!Ta rýže se pak v polévce uvaří nebo už je vařená?

    Odpovědět

  • maris maris

    :-D:-D Cathleen - proč neubývačka ? Něco jako Hrnečku vař ?:-O:-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: polévka neubývačka vařením kaše nabyde vařením nabyde kase zasytí nepřibere recept kapustnice morkové knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo