Neubývačka

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 11 názorů

Suroviny

mrkev
celer
petržel
máslo
2-3 hrsti rýže
masox
sůl
pepř
maggi
zelená nať
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nahrubo nastrouháme a opražíme na másle. Přisypeme rýži, zamícháme a po chvíli mírně zatopíme vodou a 10 minut dusíme.

  2. Dolijeme vodou na potřebný objem a sotva vzkypí, přidáme ždibek másla a zelenou nať. Můžeme přidat masox, maggi a podle chuti dosolíme a opepříme. Polévka je chutnější na druhý den.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Neubývačka

    • cathleen cathleen(autorka receptu)

      BronislavaP: ¨recept je starý, prastarý :-) místo maggi dnes dávám libeček (když už) a masox používám při vaření vyjímečně. Tady není víceméně potřeba.

      Odpovědět

    • BronislavaP BronislavaP

      Uvařila jsem bez masoxu a magi aby vynikla chuť zeleninky a bylo to skutečně výtečné <3

      Odpovědět

    • cathleen cathleen(autorka receptu)

      alus.s: :-) to mě moc těší. Dnes už Maggi nepoužívám (přestalo nám chutnat) a masox jen výjimečně. Taky bych spíš dala zeleninový bujón nebo v létě vývar z košťálů atp. Improvizovat se dá hodně. ;-)

      Odpovědět

    • alus.s alus.s

      pochutnali jsme si :-p přidala jsem trošku pórku, zeleninový bujon. je to rychlovka :yes: :yes: :yes:

      Odpovědět

    • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

      Bezva recept, taky mám ráda tyhle rychlovky a nikdy mě nezklamou a nakonec je mám vždy trochu jiné, záleží na zelenině a různých přídavcích.

      Odpovědět

    • mirca75 mirca75

      Ukládám,neboť dobrých polévek není nikdy dost:-p;-)

      Odpovědět

    • Marta Marta

      polévky s rýží mám také moc ráda, za 1. Hážu rýži i do kuřecího nebo hovězího vývaru, když se mi nechtějí vařit těstoviny zvlášť

      Odpovědět

    • cathleen cathleen(autorka receptu)

      :-D:-DProtože ta rýže vařením a pak "ležením" v polévce dost nabyde, polévky je hodně a jí se několik dnů....:-p
      Ale my polévky můžem kdykoliv, ráno, v poledne, večer, tak nám to nevadí.:yes:Zahřeje, zasytí a moc se z ní nepřibere (pokud není na spoustě tuku a zahuštěná moukou, žejo)

      Odpovědět

    • spagetka spagetka

      Cathleen - bez komentáře :-D:-D:yes:

      Odpovědět

    • Lusinda79 Lusinda79

      To je dobrý nápad!!!Ta rýže se pak v polévce uvaří nebo už je vařená?

      Odpovědět

    • maris maris

      :-D:-D Cathleen - proč neubývačka ? Něco jako Hrnečku vař ?:-O:-))

      Odpovědět

    TIP dne na email

    Tématické fráze: česnečka z vývaru mirca79 co mám ráda recepty česnekačka se sýrem polévka neubývačka vařením kaše nabyde vařením nabyde kase zasytí nepřibere recept kapustnice morkové knedlíčky

    Zapomněl/a jsem heslo