Bramborové placičky se sardinkami
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme sardinky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme sardinky, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný…
Dejte vařit těstoviny (stačí 7-8 minut) a opečte maso. Uvařené těstoviny a opečené maso dejte bokem.Na oleji osmahněte lžíci mouky, následně přidejte smetanu, mléko a…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme.Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky,…
Nakrájime nadrobno oloupané žampiony, klobásu a asi 10dkg anglické slaniny (zbytek necháme na později). Z vepřové panenky si z obou stran odkrojíme koncové špičky a…
Na oleji necháme povolit na kostičky nakrájenou slaninu a na ní orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený zázvor a mrkev (já dělám malé nudličky na V…
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Talíř horké zeleninové polévky zahřeje a příjemně zasytí. Vyzkoušejte kedlubnovo-květákovou polévku, plnou sušených hub, má plnou zeleninovou chuť. Milovníci polévek si…
Květáková polévka s knedlíčky je lahodná a vydatná polévka, která v sobě spojuje jemnou chuť květáku s nadýchanými knedlíčky. Tento recept je oblíbený pro svou…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Kapr po židovsku patří k těm pokrmům, které jsou snadné na přípravu. Receptů na něj existuje spousta. Restovaného kapra dusíme na víně spolu se žampiony a křenem.…
Tradiční obložené chlebíčky v retro stylu jistě potěší každou návštěvu. Plátky veky namažeme bramborovým salátem, ozdobíme kornoutky z plátkového sýra, majonézou,…
Pikantní cizrnová polévka po mexicku je ideální volbou pro milovníky ostrých a výrazných chutí. Kombinace cizrny, rajčat a voňavého koření vytváří sytou a lahodnou…
Zkuste připravit špagety s omáčkou, která může připomenout trochu i známou boloňskou. Každopádně budete mít k těstovinám chutný doplněk. Nezapomeňte na talíři bohatě…
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a rýžovými nudlemi je lehká, zdravá a lahodně voňavá. Kardamom a mořská řasa jí dodávají netradiční aroma, které skvěle doplňuje…
Do jedné misky si dáme strouhanku, mouku, prášek do pečiva, pepř, sůl, obě papriky a česnek. Vše promícháme. Do druhé misky nalejeme mléko, nasypeme bazalku a petržel.…
Cibuli si mírně osmažíme na olivovém oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný celer, orestujeme, přilejeme vodu a…
Hrách přes noc namáčíme ve vodě, houby jen půl hodiny. Na másle rozpustíme kostky slaniny, přidáme maso a osmahneme. Přidáme dobře omytý hrách a houby. Smažíme na…
Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s máslem nebo olejem. Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a maso natrháme k těstovinám, ponecháme ho ve větších kusech.…
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu. Když zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji dorůžova. Pánev odstavíme a necháme mírně vychladnout…
Z bůčku odřežeme kůži a žebra. Podélně rozřežeme na 2 pásky, do kterých uděláme kapsu. Kapsu uvnitř lehce vytřeme prolisovaným česnekem a hořčicí s feferóny - někdy…
Maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme (nenaklepáváme). Na másle rozškvaříme kostičky slaniny a maso na nich opečeme dozlatova z obou stran. Přisypeme…
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si najemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran. Na pánvi…
Do hrnce dáme zbytky krevet, 2 stroužky česneku, 3cm pokrájeného zázvoru a 1 jarní cibulku, osolíme, opepříme a vaříme 45 minut. Vše přecedíme přes jemné síto. Na másle…
Slaninu si nakrájíme na kostičky, petržel na menší kousky. V pekáčku si nasucho vyškvaříme slaninu, přidáme petržel a cca 5 minut restujeme na mírném ohni. Maso pouze…