Pekařský vepřový závitek

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

400-600 g vepřové plece
2 plátky světlého toustového chleba
2 lžíce másla
2 ančovičky (nebo sardelová pasta)
100 g anglické slaniny
2 žloutky
zelená petrželka
vývar
pepř
sůl
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce mléka
50 ml bílého vína
kousek sádla
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme, po okrajích nařízneme.

  2. Lehce osolíme a opepříme.

  3. Do sekacího mixéru dáme kousky toustového chleba, slaniny, změklé máslo, ančovičky, zalijeme asi dvěma lžícemi mléka a vše rozmixujeme na pastu.

  4. Přidáme žloutky a nasekanou petrželku a pastou potřeme plátky masa.

  5. Stočíme je do závitku a klademe vedle sebe do sádlem vymazaného pekáčku.

  6. Povrch posypeme hladkou moukou a dáme zprudka zapéct do trouby.

  7. Po čtvrt hodině ztlumíme teplotu na 180°C, podlijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa a pečeme doměkka.

  8. Během pečení poléváme a podléváme horkým vývarem.

  9. Vypečenou šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme lžící mouky, promícháme, zalijeme vínem a vývarem a vrátíme do trouby, kde vše spolu s masem ještě asi 20 minut přikryté podusíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 195 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pekařský vepřový závitek

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá to moc lákavě:yes::-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :yes:Moc pěkný recept i fotky+:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Ukládám si, se sardelkami nebo se sardelovou pastou vařím moc ráda, ale spíš jsem dávala k hovězímu, určitě vyzkouším podle Tebe s vepřovým;-):yes:+

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezký recept;-):yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Eli, pěkný recept jako vždy:-O:-p:-p+:yes:a velmi živé foto:-D:-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    No tohle je nádherný recept Eli.:yes:Ta sardelka tam dodá takovou plnější chuť.Budu muset vyzkoušet,fotka je perfekt.:-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OCo na to říct:-8Prostě:-K:yes::yes:Krásně nafocený mňamkový recept:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi, není (šla jsem ještě ochutnat...), je to spíš takové zajímavě slané, ale rybu bych na první dojem neidentifikovala. Ale já jsem měla dvě ančovičky, nevím, jak to bude se sardelovou pastou, záleží na množství. A maso je lépe solit míň a tu pastu vůbec.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, docela zajímavý recept,ančovičky nemám, ale sardelovou pastu ano, tak se chci Eli zeptat, je u toho vepřového masa hodně cítit po rybě ta pasta, nebo ančovičky:-?
    Jinak ti dávám 7.boda:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak to dávám na vyzkoušení. Velice zajímavé ingredience:yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    To nemá chybu!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji. :-K Andreo, mazlavější, prostě jako pasta - koukni se na všechny fotky, je to tam vidět.:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Zajímavý recept, závitky, ty já ráda. :yes::-p+

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Eli,moc pěkný recept:yes: Chci se jenom zeptat,jakou konzistenci má mít ta hmota na potření masa,spíš jako nádivka nebo mazlavější?

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřový závitek vepřové závitky zavitek vepřová plec se sardelovou pastou vepřové závitky se slaninou závitky z vepřové plece krůtí závitek po pekařsku vepřové závitky se sardelovou pastou pekařský vepřový plátek závitky se sardelovou pastou ančovičky recepty nádivka se sardelovou pastou vepřové závitky recept pekařský krůtí závitek, ančovičky recept recept na vepřové závitky veprovy.spis pekarsky recept pekařské závitky recept pekářský vývar

Zapomněl/a jsem heslo