Treska v sýrovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 200°C a plech na pečení vymažeje olejem. Rubu opláchneme, pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a uložíme na plech. V misce smícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 200°C a plech na pečení vymažeje olejem. Rubu opláchneme, pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a uložíme na plech. V misce smícháme…
Opláchnuté a osušené plátky masa nejlépe přes folii naklepeme a po obou stranách mírně okořeníme solí a pepeřem.Máslo umícháme s nasekanými bylinkami a rozetřeme na…
Dejte vařit těstoviny (stačí 7-8 minut) a opečte maso. Uvařené těstoviny a opečené maso dejte bokem.Na oleji osmahněte lžíci mouky, následně přidejte smetanu, mléko a…
Máslo utřeme, přidáme jemně nastrouhanou nivu, ořechy, jemně nakrájenou cibuli, papriku, pepř, smetanu, změklé máslo a nasekanou petrželku.Vše důkladně promícháme.
Cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme ji na rozpuštěném sádle a přisypeme kmín a houby.Orestujeme a zaprášíme hladkou moukou.Zasmažíme, podlijeme vývarem a osolíme.Vaříme…
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nasekanou petrželkou a osolíme. Naposledy zamícháme dobře…
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky.Kůži a slaninu nadrobno nakrájíme a necháme vyškvařit na suché pánvi.Přidáme pokrájenou cibuli, zesklovatíme…
Kuře stáhneme opatrně z kůže tak, abychom ji příliš nepotrhali. Na pomaštěný alobal rozprostřeme kůži, trochu osolíme a stejnoměrně poklademe kusy masa, které jsme…
Květáková polévka s knedlíčky je lahodná a vydatná polévka, která v sobě spojuje jemnou chuť květáku s nadýchanými knedlíčky. Tento recept je oblíbený pro svou…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Bramborové saláty se dají připravit na mnoho způsobů a tento s přidáním červených fazolí a kukuřice bude chutnat naprosto skvěle. Může se podávat jako samostatný pokrm,…
Snadné kuličky z cizrny a zeleniny skvěle poslouží jako rychlý oběd či výživná svačina do práce. Příprava je velmi snadná a kuličky můžete buď upéct v troubě nebo…
V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Špagety s mletým masem a smetanou potěší všechny těstovin. Rajčatová omáčka s mletým masem a slaninou, zjemněná smetanou je vynikající a můžete si ji připravit i den…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm, vhodný ke konzumaci za…
Špagety jsou univerzálním jídlem, dají se připravit na spoustu způsobů. Vyzkoušejte tuto snadnou a rychlou smetanovou omáčku, která kombinuje chuť plísňového sýra a…
Čas od času není od věci si připravit snadný bezmasý pokrm. Přesně takový je zapečený květák s rajčaty a sýrem, lehce okořeněný muškátovým oříškem. Skvělou večeři…
Perlička patří v kuchyni mezi méně známou drůbež, což je veliká škoda. Její maso je chuťově mezi bažantem a kuřetem a skvěle se hodí na pečení. Naplňte ji nádivkou a…
Kapra má většina z nás spojeného s vánočními svátky, ale vychutnat si ho můžete i v létě. Grilovaný kapr je krásně šťavnatý a křehký a příjemně voní po koření a kouři.…
Tato polévka s hráškem je doplněná o množství další zeleniny, takže je plná vitamínů. Orestovaná šunka jí dodává výrazný chuťový rozměr. Zahuštění není třeba – polovina…
Houbové ragú s těstovinami je skvělý způsob, jak využít čerstvě nasbírané houby a připravit z nich chutný a rychlý oběd. Jemná smetanová omáčka, bílé víno a bylinky…
Bylinková rýže se žampiony je lehký pokrm, který zaujme svou jednoduchostí i plnou chutí. Kombinace čerstvých bylinek a restovaných žampionů dodá rýži jemnou, ale…