Neapolská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli, mrkev a celer dáme do rozehřátého oleje, zakryjeme pokličkou a za občasného zamíchání zeleninu dusíme asi 10 minut při nízké teplotě.Přidáme rajčata, petrželku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli, mrkev a celer dáme do rozehřátého oleje, zakryjeme pokličkou a za občasného zamíchání zeleninu dusíme asi 10 minut při nízké teplotě.Přidáme rajčata, petrželku,…
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Uvaříme ve slupce 2 brambory, po oloupání a vychladnutí je nastrouháme a smícháme se solí, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, lžičkou sardelové pasty a…
Uzeninu a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo - tak, aby suroviny byly cca 1:1 (množství dle počtu strávníků). Přidáme 3-4 celá vejce - opět dle množství směsi a…
V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně…
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší části aby se dalo vše pomlet na mlýnku. Po umletí vymačkáme přebytečnou vodu.Přidáme sůl, promícháme a opět vymačkáme…
Předem si bílé fazole namočíme,uvaříme. Protože se mi nechtělo vařit s fazolemi, tak jsem použila ty nakládané bílé v soleném nálevu, moc dobré a ušetřila jsem si čas.…
Dle návodu na obalu dáme vařit 2 porce těstovin, jaké budeme chtít podávat a současně připravíme krevety i omáčku.Očištěné krevety lehce opláchneme na sítku a necháme…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osmažíme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.Osolíme, opepříme a přidáme špetku…
Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…
Křupavé plněné bagetky nejvíce chutnají ještě teplé. Hodí se skvěle pro přátele jako pohoštění, nebo jako rychlá a chutná večeře. Můžeme je naplnit podle své chuti a…
Kmín nasucho lehce opražíme v hrnci.Přidáme hladkou mouku, kterou necháme asi půl minuty pražit spolu s kmínem. Mícháme, aby se mouka nepřepálila a neztmavla.Zalijeme…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Sýr taktéž nastrouháme a petrželku nakrájíme.Zálivku připravíme smíchaním octa, vody, oleje, hořčice, soli a pepře.V míse smícháme…
Jednoduchý a výborný oběd připravíme během chvilky na pánvi. Kuřecí maso, jemná chuť žampionů a křupavá aromatická jarní cibulka tvoří chutnou kombinaci. Jídlo podáváme…
Svoji oblíbenou pomazánku má snad každý. Někdo preferuje uzeninové, někdo sýrové a jiný zase třeba zeleninové. V tomto receptu najdete spojení všech zmíněných…
Krémovou zeleninovou polévku s červenou čočkou, která se nemusí zdlouhavě namáčet, najdete v našem receptu. Příprava díky tomu netrvá dlouho. Výsledná polévka je chutná…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou,…
Obložené chlebíčky jsou zaručenou klasikou, kterou potěšíte přátele na návštěvě nebo rodinu při večeři. Zkuste tyto rychlé chlebíčky, které můžete připravit na dva…
Obložené chlebíčky jsou zaručenou klasikou, kterou potěšíte přátele na návštěvě nebo rodinu při večeři. Zkuste tyto rychlé chlebíčky, které můžete připravit na dva…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…
Jednoduchý a vydatný pokrm z krůtího masa a fazolí připravíme do půl hodinky. Omáčka z rajčat a smetany chutná skvěle. Podáváme ji s těstovinami ozdobenou petrželkou,…