Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní "hemenex"

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 905 kJ /
455 kcal
Bílkoviny45,02 g
Tuky26,45 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,43 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě chvilku necháme osmahnout. Krok 2: Pak vyklepneme 3 vejce (kdo má rád, propíchne žloutek), osolíme, okořeníme, chvíli necháme osmahnout. Odstavíme a necháme dojít. Krok 3: Těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky. Na talíři dochutíme, čím libo.

Zveřejněno 5. 6. 2012

Poznámka autorky Katerina…

Tu cibulku zprvu moc opravdu dlouho nenechávejte, protože se vlastně restuje až do konce. Placku nepřevracíme. Snažíme se celou v celku dopravit na talíř :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní "hemenex"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvmE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní "hemenex"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvmE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Luxusní? V čem, v tom grilovacím koření? :-D Normální je.

:-p+:yes:

varianty tohoto tipu bašty mám ráda, přidávým i česnek na plátky, rajčata, prostě všechno dobré, je to sytá dobrá bašta:-p:yes:

aj ta krajta....pravda! nezapomeňte si nachystat vejce!!!:-D

Toto jídlo miluji,rychlé,chutné a vydatné dal bych Ti i boda kdyby Ti v rozpisu nechyběly vejce.To u tohoto receptu je podstatné.:-D:-D:-D

jj.Andri-to je mňamí-hlavně ta pažitka!...a roztečený syreček..... :-p

Taky si někdy dělám taková vydatná vajíčka, mám je ráda s uzeným sýrem a posypané pažitkou:-p:yes:

děkuju drobku...tak po našem bych to napsala "vajcá ze slaninú"...a jak píšeš v profilu-já myslím,že je třeba i kritiku přijímat,....;-)

Vždycky se musím smát, když čtu název hemenex. Krásně "počeštěné" anglické ham and eggs, vysloveno hem and egs. ;-)
Tím se rozhodně nechci dotknout receptu, je to prostě česká verze, a mám ji rád.
Přidávám bod a kytičku autorce.

Tématické fráze:
hemenex, pravý hemenex, jak udělat hemenex, hemenex trochu jinak, jak se dělá hemenex, hemenex recept, hemenex se sýrem, recept na hemenex, hemenex+recept, luxusní recepty, bekenex, recept hemenex, hamenex, jak na hemenex, co je hemenex, recepty hemenex, pravý anglický hemenex, anglicky hemenex, hemenex co mám ráda recepty, hemenxs

Suroviny:
vejce, cibule, sádlo, šunka, sýr, paprika sušená sladká, koření grilovací, sůl, kečup sladký, tatarská omáčka, pažitka, petrželka, rajče, paprika

Přidat fotografie receptu