Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Demikát - lahodná polévka z haluškovice

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 9. 2010 19:18

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 616 kJ / 864 kcal
Bílkoviny44,97 g
Tuky70,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,82 g
Sacharidy12,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept pochází z výstřižku z jakéhosi poměrně nedávno publikovaného časopisu a je trochu upravený (pomazánkové máslo namísto původní zakysané smetany, například).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

magdalenka

26. 9. 2010 13:48

Tak ja z haluškovice robím demikát - bryndzovú polievku, alebo aj niečo ako falošnú držkovú, alebo cesnakovú polievku - zásmažka, do nej kopa cesnaku a mletej papriky, rozšľahať s haluškovicou, kopu majoránky...a nechať si trochu halušiek ako vložku. Boženkina babička by mala zo mňa i z teba radosť, takže bod dávam za ňu...

Eliza

22. 9. 2010 21:27

To znám velmi důvěrně...;-):-D

isindy

22. 9. 2010 20:33

Elizo, brynza by určitě neprošla, ale takhle bych to mohla zkusit, co ti mí pažravci na to ;-) mně by chutnalo určitě (jooo :-8, studená, mléčná polévka - už tu chuť cítím :-8:-p). Po kom jsou ty děti tak konzervativní:-O:-8 - tipuji, že po exmanželovi (ostatně všechny divné vlastnosti mají po tatínkovi ;-):-D:-D:-D)

Eliza

22. 9. 2010 20:28

Ivi, dej místo brynzy jen cottage, pomazánkové máslo a šlehačku ve znásobeném poměru. Sice to nebude demikát, ale dobré to bude a nemusíš vylít ten dobrý, hustý, slaný vývar z halušek. Také je vhodné pár halušek uschovat a vložit je do polévky, nahradí celou večeři na druhý den...:-p

isindy

22. 9. 2010 20:15

Elizo, díky za kulinářskou osvětu ;-), ten název mě zaujal, takže jsem si vygooglila, že "demikát = brynzová polévka" :-O bohužel, u nás brynza nenašla kromě mě své obdivovatele, takže ji asi nevyzkouším..ke své škodě :-( ale vypadá zajímavě :yes:

Eliza

22. 9. 2010 20:08

Je to opravdu výborné, pořád ji chodím usrkávat i zastudena...;-):-8. Doporučuji vyzkoušet. :-)

JanaDorazinova

22. 9. 2010 20:05

Eli, zase něco hodně extra:-p:yes:

Bibinka

22. 9. 2010 19:58

Elizo, to je docela zajímavá polévka a až budu dělat halušky, tak jí prubnu;-) Máš toho 1.bodíka:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z brynzy demiklát vývar z halušek demitát demikát-recept polévka z vývaru z halušek brynzova polevka demikat polevka demiklat polievka demikat polévka z pomazankového másla polievka z haluškovice demikát cottage vyvar z halušiek recepty z brynzy dimikat recept na polevku z brynzy polévka z halušek polévka demyká kuřecí demikát název polévky z brynzi

Suroviny: vývar z halušek, brynza, sýr cottage, pomazánkové máslo bez příchuti, smetana ke šlehání, slanina anglická, jíška, petrželka, pepř, kmín mletý

TopRecepty.cz

Demikát - lahodná polévka z haluškovice

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQ5x