Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 314 kJ / 75 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 5,76 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 156 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 4,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky nastrouháme na jemno a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Máslo našleháme se smetanou a hořčicí. Potom už stačí jen přimíchávat.
Krok 2: Přidáváme postupně sůl, pepř, okurky a cibuli. Dochucujeme všechny suroviny průběžně, každé okurky jsou jinak kyselé.
Krok 3: Posupně přidáváme mléko, až do požadované hustoty. Podle chuti přidáváme citronovou šťávu a troškou vody z okurek dochutíme.
Krok 4: Nakonec přidáme špetku cukru a omáčku dáme vychladit. Podáváme všude tam, kde máme rádi tatarskou omáčku.
Zveřejněno 5. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq0Y
Moje poznámka
Falešná tatarka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nq0Y
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 47 minutami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 6 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Tématické fráze:
tatarka s kyselé smetany,
tatarka z pomazankoveho,
tatarka ze zakysané smetany,
tatarka s máslem,
tatarka,
domácí tatarka z pomazánkového másla
Suroviny:
pomazánkové máslo bez příchuti,
smetana zakysaná,
hořčice,
okurky sterilované,
cibule,
mléko,
cukr,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
okurka čerstvá
Komentáře (5)