Balkánský burek
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Pro smažené rýžové nudle nemusíte chodit do nejbližšího vietnamského bistra, připravit je můžete i v pohodlí vaší kuchyně, není na tom nic složitého. Nudle s kuřecím…
Šťavnaté kousky vepřového masa, jemně orestované žampiony a voňavá omáčka to vše doplněné nadýchanou rýží. Tento jednoduchý ale chutný pokrm si oblíbí celá rodina.…
Krkovice je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas. Jedná se o sval mírně prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté. Je jen na vás, jakou si zvolíte přílohu k…
Kdyby se daly dohromady všechny recepty na zapečené brambory, vydalo by to na opravdu tlustou knihu. Jistě by nechyběl ani tento recept, ve kterém najdete inspiraci na…
Voňavé dušené vepřové maso s kedlubnami a pórkem potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Kombinace jemně kořeněného masa a zeleniny v lahodné omáčce je ideální…
Kuřecí maso a smetanové omáčky v české kuchyni milujeme. Tentokrát jsme zvolili pikantní gyros marinádu, kterou jsme zjemnili právě smetanou. Díky odležení v lednici se…
Čeká vás důležitá oslava? Místo chlebíčků zvolte obložené mísy, kde si každý vybere, co má rád. Pokud zvolíte salámové, sýrové i zeleninové talíře, nebude host, který by…
Lahodná kombinace křehkého kuřecího masa, osvěžující zeleniny a pikantních omáček vás okouzlí neodolatelným spojením chutí. Tato kuřecí směs na čínský způsob je ideálním…
V mnoha rodinách není bez polévky pořádný oběd. Pokud patříte k těm, kdo také polévku vždy musí mít, zkuste tuto rychlou zeleninovou, s krupično-vaječnými hrudkami. Za…
Asijská kuchyně je velice oblíbená pro své pestré chutě. Pro skvělou kuřecí čínu nemusíte do nejbližšího asijského bistra, zvládnete si ji dle našeho receptu připravit i…
Připravte si (jak sama pojmenovává tuto polévku autorka receptu) "takovou rychlovku". Druhy vkládané zeleniny můžete střídat podle ročního období, důležitý je základ z…
Jednoduchou minutku z vepřového masa můžeme podávat s hranolky, pokud bude omáčky více, uvaříme k ní rýži. Jemný pórek zde nahrazuje cibuli a dodá masu lahodnou příchuť.
Hustá zeleninová polévka je výborným řešením pro rychlou večeři i kvalitní oběd. Dobře zasytí, krásně zahřeje, je rychlá a snadná. Vyzkoušejte tento recept a příjemně…
Očistené a pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody.Zeleninu pokrájame na malé kúsky a osmažíme na troche oleja s troškou masla a nakoniec poprášime červenou…
Očištěné minutkové maso nakrájíme na nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme světlou sójovou omáčku a olej. Dobře promícháme a uzavřené dáme do chladu, než…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná, přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři ještě můžete posypat…
Skloubení vepřového šťavnatého masa, křupavé zeleniny a jemně ochucených nudlí, tvoří dokonalý pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Je skvělou volbou pro…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Vykostíme stehna, zeleninu očistíme a obojí nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme maso, přidáme mrkev a papriku.Jakmile je mrkev al dente, přidáme…
Bramboráky připravíme obvyklým způsobem - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, slijeme vodu, přidáme všechny přísady a zpracujeme těsto. Pak smažíme placky. Maso…
Pikantní kuřecí maso na zelenině je dokonalou volbou pro ty, kteří milují výrazné chutě a zdravé ingredience. Šťavnaté kuřecí kousky jsou dochuceny pikantním kořením a…
Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle, místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Většina z nás připravuje kapra jen na Vánoce a možná při dietě. Už od středověku se mohl jíst v době půstu, protože stejně jako ostatní ryby, nebyl považován za maso.…