Hovězí na burgundský způsob

filip30 Kuchař: filip30

Doba přípravy: 3 Hodiny 10 porcí Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

1,25 sklenice vína
1 šálek olivového oleje
šálek citronové šťávy
5 stroužků česneku
1-2 lžíce tymiánu (nasekaného)
1-2 lžíce čerstvé majoránky
1,5 kg hovězího masa (vhodného k dušení)
3 lžíce olivového oleje
250 g slaniny (nakrájené na kostky)
1 šálek pórku (nakrájeného)
1 šálek karotky (nakrájené)
2 šálky cibule (nakrájené)
3 lžíce česneku (pasírovaného)
sůl
pepř
1/2 šálku mouky
1 šálek hovězího bujónu
350 g rajčat (nakrájených)
1 pórek (nať)
2 lžíce tymiánu (čerstvý)
200 g šalotky
250 g hub (krájených, nejlépe shiitake)
4 lžíce másla
široké vaječné nudle
1 lahev červeného vína (jako příloha k jídlu)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vytáhněte.

  2. Rozpalte olej na pánvi, přidejte slaninu a smažte dozlatova. Vyjměte z pánve a vložte tam pór, mrkev, cibuli, česnek a opečte opět dozlatova. Obalte maso v mouce soli a pepři.

  3. Lehce jej ve velké pánvi osmahněte. Přidejte víno, zeleninu, slaninu, bujón, rajčata, marinádu a pórkovou nať. Zalijte vodou, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Maso duste do změknutí asi 2,5 až 3 hodiny.

  4. Prudce osmažte houby na másle a dejte stranou. Poté osmahněte šalotku. Nudle připravte ve velkém hrnci vody. Vařte je až do změknutí. Cibuli a houby přidejte k podušenému masu a krátce promíchejte. Servírujte společně s nudlemi.

  5. Podáváme jako hlavní jídlo, které již nepotřebuje žádné speciální přílohy. Protože se jedná o francouzský recept, je naprostou nutností servírovat k jídlu láhev kvalitního červeného vína.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí na burgundský způsob

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: burgundský guláš podle dity jak krájet hovězí maso burgundský hrnec krajeni hoveziho masa hovězí po burgundsku podle pohlreicha hovezi burgund burgundský guláš hovězí na burgunsky způsob jehněčí po burgundsku hovězí guláš z kližky podle polreicha burbunske hovězi hovězi po burgunský burgundský maso na burgundsky zpusob priprava hoveziho masa maso po burgundsku maso na burgunsky zpusob dita p.hovezi po burgundsku burgunské hovězí francouzský recept jak krajet hovezi

Zapomněl/a jsem heslo