Dobré pečené krkovičkové plátky
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Kuřecí maso a smetanové omáčky v české kuchyni milujeme. Tentokrát jsme zvolili pikantní gyros marinádu, kterou jsme zjemnili právě smetanou. Díky odležení v lednici se…
Zdravější varianta oblíbených smažených květákových placiček se peče v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Nejen že ušetříme čas, který bychom prostáli u plotny,…
Na populární nudle se zeleninou a masem už nemusíte chodit k asijskému okénku, teď si je můžete připravit doma, podle snadného receptu. Připravit si je můžete jako…
Vydatné a chutné polévky jsou celoroční záležitost. Tento vývar z vepřových kostí je plný kořenové zeleniny a ozvláštněn domácími vaječnými nočky, které jsou jednoduché…
Z pórků odřízneme tmavě zelenou část, rozebereme na jednotlivé listy, dobře opláchneme, vložíme do hovězího vývaru a necháme vařit na mírném ohni.Světlou část také dobře…
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou…
Oběd připravený během dvaceti minut? Ano, je to možné. Pokud máme doma těstoviny, masovou konzervu, zeleninu a koření, můžeme se do toho pustit. Výsledkem bude směs masa…
Čeká vás důležitá oslava? Místo chlebíčků zvolte obložené mísy, kde si každý vybere, co má rád. Pokud zvolíte salámové, sýrové i zeleninové talíře, nebude host, který by…
Máte-li rádi krémové polévky, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bramborovo-pórkový krém je opravdu hutný a tak nebudete potřebovat druhý chod. Samozřejmě nesmí…
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu…
Kuskus, zelenina a kuřecí maso se stává již tradicí. Lehký, zdravý, a zároveň sytý oběd, který oceníte zejména v teplém počasí. Zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.…
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Vložíme maso, orestujeme a až se zatáhne, ochutíme Podravkou (Vegetou). Podlijeme troškou vody a…
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Vepřové nudličky mohou mít spoustu podob. Tyto se zeleninou si můžeme připravit jako pikantní pokrm přidáním různého koření. Pro děti ale zvolíme omáčku méně ostrou s…
Hustá zeleninová polévka je výborným řešením pro rychlou večeři i kvalitní oběd. Dobře zasytí, krásně zahřeje, je rychlá a snadná. Vyzkoušejte tento recept a příjemně…
Velmi jednoduchý tip na rychlý oběd. Na tento recept použijeme vepřovou kýtu nebo plecko, které jsou snadné na přípravu. Spolu s pórkem tvoří výbornou kombinaci.…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme,popepříme,potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme…
Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem…
Stonky zeleru umyjeme, ak treba, "fúziky" odstránime (ako u fazuľových luskov), pokrájame.Jablko ošúpeme, pokrájame na malé kúsky.Vajcia uvaríme, olúpeme a pokrájame.Pór…
Dobrých pomazánek není nikdy dost. Jsou-li navíc ze zdravých surovin, stojí za to je rodině připravit. Nápadité spojení pórku a tvarohu je nečekaně chutné a na…
Lahodná a jemná polévka plná fazolí a hub je výborný nápad na oživení jídelníčku. Houby polévce dodají šmrnc a fazole jsou zásobárnou plnohodnotných bílkovin. Dali byste…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Holka u plotny radí: Pravý maďarský Krumplis tészta aneb Grenadýrmarš z brambor a těstovin skvěle ochutí mletá paprika a zakysanka
Šneci, hadi nebo muffiny s příchutí pizzy: Tyhle křupavé variace na italský koláč zazáří nejen na dětské oslavě
Jablečný sen – neskutečně šikovný pomocník!