Letní ovocný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenLetní koláč z třeného těsta můžete připravit v mnoha různých variantách. Záleží na tom, jaké ovoce vám zrovna dozrálo na zahrádce. Skvělý bude s malinami, borůvkami,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letní koláč z třeného těsta můžete připravit v mnoha různých variantách. Záleží na tom, jaké ovoce vám zrovna dozrálo na zahrádce. Skvělý bude s malinami, borůvkami,…
Kakaový koláč se švestkami a tvarohovo-kokosovou náplní nabízí dokonalou rovnováhu mezi sladkým, šťavnatým ovocem a jemným krémem. Každý kousek potěší chuťové pohárky a…
Lehký piškotový základ, jemná marmeládová vrstva, ovocné želé z rozdušených ostružin a nadýchaná šlehačka se zakysanou smetanou. Chuťově jemný, přitom výrazný dortík,…
Vodu, máslo a sůl uvedeme do varu a přidáme mouku. Mícháme tak 5 minut. Necháme vystydnout a pak do těsta po jednom všleháme šlehačem 3 vejce.Na plech stříkáme věnečky…
Jablíčka oloupeme, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, kokosem, cukrem a brusinkami.Přidáme olej, vejce, jogurt…
Vsechny suroviny s vyjimkou oddelenych bilku a prasku do peciva si dame do vetsi misky a promichame /tvaroh i maslo by melo mit stejnou pokoj.teplotu/. Z bilku si pak…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme…
Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme…
Do mísy dejte cukr a do něj postupně rozklepněte vejce. Směs vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Během šlehání přidejte 3 lžíce teplé vody, promíchejte a pak přidejte 3…
korpus: Ušleháme sníh z bílků. V jiné míse ušlehám žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Až hmota nabude,přidám olej a horkou vodu.stále šlehám,ale opatrně,občas stříká…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
První den upečeme korpusy.Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s…
V dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (příp. na tři silnější a jeden tenčí).…
Na korpus vyšleháme 4 žloutky s cukrem a horkou vodou.Zamícháme promísenou mouku s práškem do pečiva a madlemi. Nakonec jemně a opatrně převracením těsta vmícháme sníh…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
každý korpus ochucen z prvního korpusu odebrány 3PL mouky a nahrazeny 3PL mletých ořechů. Z druhého korpusu odebrány 2PL mouky a nahrazenz 2PL kakaa a ochuceno rumovou…
každý korpus ochucen z prvního korpusu odebrány 3PL mouky a nahrazeny 3PL mletých ořechů. Z druhého korpusu odebrány 2PL mouky a nahrazenz 2PL kakaa a ochuceno rumovou…
Vanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Nejdrive si uvarime puding, ale bez cukru a poradne michame, aby se nevytvorily pripaleninky a hrudky. Za staleho michani nechame vychladnout. Do pudingu dame uvarena…
Světlý korpus Vejce celé ušleháme do pěny, poté přišleháváme olej a vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…