Ďábelské oči

pavelk Kuchař: pavelk

Doba přípravy: 1 hodina + vychlazení Moučníky , Řezy 24 názorů

Suroviny

Na světlé těsto:
6 bílků
1,5 sklenice cukru
1 sklenice bramborové moučky
1 PL octa
1/3 sklenice oleje
Na tmavé těsto:
6 žloutků
2 celá vejce
6 PL moučkového cukru
4 PL hladké mouky
1 KL prášek do pečiva
2 PL kakaa
1/3 sklenice oleje
Pudinkový krém:
1,25 sklenice mléka
1 balení vanilkového pudinku (bez cukru)
2 PL cukru
1 vanilkový cukr
1 kostka másla
Dodatečně:
2 x želé v prášku s angreštovou, či jinou příchutí
180 g dětských piškotů
čokoládovou polevu
posekané vlašské ořechy na posypání
Na nasáknutí piškotů:
1 KL rozpustné kávy
1/2 sklenice vařící vody
1 KL cukru
můžeme dodat 1 PL rumu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Světlé těsto - bílky ušleháme, ke konci dadat cukr a následně ostatní suroviny a jemně vymíchat.

  2. Tmavé těsto - žloutky a vejce utřít s cukrem doběla, přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a mícháním spojit.

  3. Pečící plech o rozměru 33/23 cm vyložit pečícím papírem a střídavě vkládat světlé a tmavé těsto a nakonec vidličkou jemně promíchat.Peče se v předem rozehřáté troubě na 180°C okolo 35 minut. Po vychlazení překrojit na dva pláty.

  4. Z 1 a 3/4 sklenice mléka odlít 1/2 sklenice ve kterém se rozmíchá pudinkový prášek. Zbylé mléko zavařit z cukrem i vanilkovým a vlít rozmíchaný pudinkový prášek a vařit do zhoustnutí a následně vychladit.

  5. Do změklého másla postupně (po lžíci) přidávat vychladlý pudink.

  6. Kávu spaříme v 1/2 sklenice horké vody, osladít a popřípadě dát rum.

  7. Obě balení želé rozpustit v 1/2 litru vroucí vody, ale NEVAŘIT !!
    Na jeden z plátu dát polovinu krému, následně uložit piškoty namočené v kávě mezi které vložit už silně tuhnoucí želé,. Na želé dát zbylý krém a přikrýt druhým plátem, který se polije rozpuštěnou čokoládou. Na konec posypat sekanými ořechy a dát do lednice vychladnout.

Poznámka

Na obrázku je želé (galaretka) kterou kupuji v řetězci, který staví Rákosníčkova hřiště. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 418 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ďábelské oči

  • PaCaOl PaCaOl

    EVA: 1 sklenice 2,5 dcl

    Odpovědět

  • EVA EVA(neregistrovaný)

    JAK VELKA JE TA SKLENICE NA ODMERENI???

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Určítě používají, i když mám někdy dojem že některé komentáře jsou jen pro nějaké bodíky. Mně tenhle zaujal ze všech moučníčků co jsem zde našla snad nejvíce a určitě budu vyrábět znovu i když to byla fuška, :o)

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    PaCaOl: Vřelý dík za vložené fotografie, je zde poznat, že se recepty opravdu využívají. :-K:yes:

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Vyzkoušela jsem, jen na spojení a nahoru jsem dala tvarohový,želatinový krém,sekané pražené ořechy a čokoládu,chutnal mooooc,děkuji za tip.
    Dovolila jsem si přidat foto,P.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Jindřiška:Ano, je to Solamyl.;-)

    Odpovědět

  • Jindřiška Jindřiška(neregistrovaná)

    Děkuji za odpověď, už se těším na pátek, kdy se do této pěkné buchty pustím. :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jindřiška: dle mého zvyku jde o Solamyl, tedy škrob ;-);-)

    Odpovědět

  • Jindřiška Jindřiška(neregistrovaná)

    Prosím Vás, bramborová moučka - to je klasické bramborové těsto jako na knedlíky? nebo škrob? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Aneta: Můžu to vysvětlit já ? Tak třeba PL = polévková lžíce a KL = kávova lžička. To je terminologie kuchařů.;-)

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Zdravím, můžete mi někdo vysvětlit co je KL. Díky

    Odpovědět

  • petra j. petra j.

    Zajímavé,ukládám :-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no to je krása:yes::-D až bude chvilka času, tak určitě vyzkouším;-) to želé je chuťově i vzhledově úžasné, jenom mám pocit, že než začně želírovat, tak uplyne půl dne:-D

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Právě mně chlap řekl,jestli chceš vidět ďábelské oči,tak to hned zítra upeč:-D on je totiž hrozný mlsoun,půl pekáče buchet zbouchá na posezení...

    Odpovědět

  • majka8 majka8(neregistrovaný)

    Mňam:yes::yes::yes:ukládám a bodík letííí

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: dabelske oči želé oči oči želé dabelske rezy rezy dabelske oci ďábelsky dobrá buchta pomerančové želé castello bramborová moučka angreštová buchta s bílkem recept ďábelské oči dabelské oči recept rakosnickovo řezy recept utřít vejce s cukrem fotografie rákosníčkova buchta želé z angreštu rákosníčkovy řezy recept želé oko želé v prášku s angreštovou příchutí dábelské oko slane pecivo na vyrabeni