Žitný chleba
Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně a dopřejte mu čas, aby vychladnul a všechny procesy uvnitř těsta se dokončily.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 985 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,94 g |
Tuky | 9,23 g |
Vláknina | 41,21 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 6,49 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 381,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Moje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 19 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 47 minutami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 1 hodinou
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 2 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 4 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 5 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 5 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 6 hodinami
Jihočeská kulajda
misak2 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zitny chleb,
zitny chleb recept,
žitný chleba,
žitný chleba recept,
recept na zitny chleb,
recept na žitny chleba,
recept žitný chléb,
recept žitný chleba,
zitny chleba recepty,
žitny chleb recepty,
top recepty chleba,
žitný chléb a zdraví,
nejlepší žitný chléb,
žitný kvásek recept,
recept na chleba,
jak upéci žitný chléb,
recepty žitný chléb,
žitný chléb,
založení žitného kvásku,
žitný chléb top recept
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka žitná chlebová,
podmáslí,
sůl,
kmín celý
Komentáře (15)
Mám je problém s tou ošatkou - 3x se mi povede vyklopit na plech a pak zase se mi v ošatce spodek přichytí a odtrhne se. Dobrý nápad s tou utěrkou, ale zase nebudou na chlebu ty krásné vroubky.
Nemáte někdo zkušenost jak dostat chleba z ošatky, samozřejmě dobře vysypat, to dělám, ale je to jak sázka. Nevím kdy se mi přilepí.
Díky předem za info.
Já bych to čekání asi tak dlouho nevydržela