Perníkový dort i pro diabetiky
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Nejdříve upečeme rozválená listová těsta. Oba pláty těsta pečeme na 180° asi 15 minut.Mezitím připravíme krém do řezů. V první řadě uvaříme pudink z 200 ml mléka (vaříme…
Do pekárny naliji tekuté suroviny, zasypu sypkými a zapnu pekárnu na program "Těsto", nebo zadělám klasicky v míse ručně. Plech na kuře (32x20cm) lehce vymáznu řepkovým…
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme podle návodu hustý pudink. Povrch zakryjeme fólií, kterou k povrchu přitiskneme a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 180 …
Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím…
Jemný, výživný, šťavnatý a jednoduše připravený. Takový je tento hruškový dortík. Máslové těsto, na kterém leží tvarohová náplň s vanilkovou příchutí je korunováno…
Dobrá ovocno-tvarohová bábovka se vždycky hodí. Těsto, kde není potřeba vejce, kakaové mramorování, tvaroh dodávající vláčnost a sezónní ovoce - to vše se potká, když…
Snadný osvěžující koláč s tvarohovou vrstvou a ovocem je to pravé, co v létě můžete servírovat návštěvám k ledové kávě nebo dětem ráno na snídani. Zde je použit rybíz a…
Nad tímto dortem srdce čokomilů zaplesá. Tmavý korpus proložený krémem a zalitý čokoládovou polevou, případně i čokoládou ozdobený - to je jejich sen. Zkuste ochutnat i…
Nenáročný moučník na všední i sváteční den. Řeč je o tomto nadýchaném piškotu, který je potřený oblíbenou marmeládou a pudinkovým krémem zdobený do mřížky. Do vzniklých…
Ořechy plněné krémem patří neodmyslitelně k tradičnímu cukroví na vánočním stole. Vůně ořechů, koření a vanilky je přímo voláním po sváteční atmosféře. Nechte se i vy…
Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou…
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost. Recepty na oblíbené rodinné dorty se dědí z generace na generaci. Není ale na škodu čas od času…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Z odpalovaného těsta můžete upéct nejen věnečky, ale také zlatavé banánky, plněné vanilkovým krémem, s čokoládovou polevou na povrchu. Banánky můžete naplnit také…
Snadná a rychlá příprava a hlavně lahodná chuť, to jsou důvody, proč si tento moučník oblíbíte. Pudink a zakysaná smetana zajistí vláčnost, nastrouhaná čokoláda potěší…
Řezy koláče s tvarohovo-pudinkovou náplní, ovocem a drobenkou jsou krásné na pohled, i chuťově vyvážené. V náplni je cítit tvaroh i pudink, drobné ovoce v něm je…
Dortík s višňovým želé je dezert, který okouzlí svou rafinovanou chutí a atraktivním vzhledem. Tento dortík kombinuje jemný korpus s vrstvou osvěžujícího višňového želé…
Nepečený třešňový řez je osvěžující a lehký dezert, který je ideální pro horké letní dny. Tento dezert kombinuje piškotový základ s vrstvou šťavnatých třešní. Příprava…
Lehký tvarohový závin z listového těsta s letním ovocem je dokonalým dezertem pro horké dny. Tento závin kombinuje křupavost jemného listového těsta s krémovou náplní z…
Lahodná kombinace jablek a tvarohu v tomto receptu vyniká. Moučník, který při pečení provoní celý dům a svou vláčností a výbornou chutí si vás okamžitě získá. Moučník je…
Co by to bylo za Vánoce bez vanilkových rohlíčků obalených v moučkovém cukru? Česká vánoční klasika není složitá na přípravu, a tak, pokud s pečením teprve začínáte, dle…