 
	
	
Boloňské špagety
Recept ještě nebyl hodnocenZnámou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 150 kJ / 36 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,67 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,67 g | 
| Tuky | 0,27 g | 
| – nasycené | 0,03 g | 
| – nenasycené | 0,17 g | 
| –– mononenasycené | 0,03 g | 
| –– polynenasycené | 0,13 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 2,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 400 mg | 
| Sůl | 1,00 g | 
| Sacharidy | 6,67 g | 
| – cukry | 5,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
	
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
	
			 
	
Jídla z jednoho hrnce jsou sytá a oblíbená pro svou jednoduchou přípravu, stejně jako v tomto receptu. Vepřové maso, brambory, sterilovaná rajčata a cizrna jsou…
	
			 
	
Máte málo času a večeře je na dohled? Těstoviny jsou ideální volbou. Pokud špagety doplníte jednoduchou, chutnou omáčkou, máte během půl hodiny připravené chutné jídlo s…
	
			 
	
Sytá a aromatická masová omáčka, obohacená o rajčata, bylinky a jemné koření spolu se špagetami tvoří dokonalé jídlo. S tímto receptem připravíte výborný oběd nebo…
	
			 
	
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
	
			 
	
Polévka z červené čočky s rajčaty je příjemně kořeněná. Voní římským kmínem, sušeným zázvorem a kurkumou. Kombinace, která vás zaručeně zahřeje. Plný talíř této voňavé…
	
			 
	
Sežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se…
	
			 
	
Králík na rajčatech a olivách je lahodné jídlo, ve kterém se jemné králičí maso dusí na voňavém základu z cibule, mrkve a celeru. Vznikne tak chutný pokrm, který se hodí…
	
			 
	
Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze…
	
			 
	
Špagety s mletým vepřovým masem zvládnete uvařit i během hektických dnů, ale přijdou k chuti i jako nenáročný oběd na chalupě. Na výběru masa si dejte záležet, na chuti…
	
			 
	
Vepřovou krkovičku necháme nejprve odležet v marinádě, a pak ji upečeme na kořenové zelenině, cuketě a cibuli. Takto připravené maso je krásně šťavnaté a podáváme ho…
	
			 
	
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu "Pancetta" a zpenime do zlatova. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul ( jen…
	
			 
	
Oblíbená směs dušeného mletého masa, fazolí a rajčatové omáčky, to je chilli con carne. Vydatný a sytý pokrm s ostrou chutí, který pochází z Mexika a voní bylinkami a…
	
			 
	
nejprve si uděláme pesto černé fazole předem naložené, uvaříme- nebo použijeme naložené scezené, krátce orestujeme na suché rozpálené pánvi do vyšší nádoby dáme fazole…
	
			 
	
nejprve si uděláme pesto černé fazole předem naložené, uvaříme- nebo použijeme naložené scezené, krátce orestujeme na suché rozpálené pánvi do vyšší nádoby dáme fazole…
	
			 
	
Hledáte výbornou boloňskou omáčku na špagety? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu, který je plný chutí. Skvělou chuť omáčce dodává jak celer s mrkví, tak bílé víno.…
	
			 
	
Zeleninové ragú je velmi rychlá, lehká a zdravá večeře nebo i odlehčený oběd. Cukety ochotně přeberou chutě koření a medvědího česneku, papriky barevně ozvláštní jídlo.…
	
			 
	
	
Tradiční masopustní guláš se vaří nejen z vepřového masa, ale i z vnitřností, špeku a klobás. Také proto se stal symbolem masopustního hodování. Připravte ho letos podle…
	
			 
	
Boloňská omáčka ve vegetariánské verzi je k nerozeznání od klasické verze. Je skvělá k těstovinám nebo rýži. Před přípravou omáčky je důležité nepodcenit přípravu…
	
			 
	
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
	
			 
	
Maso na kostičky osolíme a opepříme. Cibulku si v pánvi orestujeme, přidáme maso a restujeme dál. Pak přidáme česnek na plátky a nasekaný čerstvý rozmarýn (klidně muže…
	
			 
	
Vepřové maso a zelí k sobě prostě sedí. A nemusí se jednat pouze o známý maďarský guláš. V tomto receptu se můžete inspirovat chutným pokrmem z vepřových kousků s mrkví…
	
			 
	
Připravte si zeleninu. Nakrájejte cibuli na kostičky zhruba o půlcentimetrové hraně. Papriku nasekejte přibližně na centimetrové kostky. Nakonec oloupejte a nakrájejte…
	
			 
	
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
	
			 
		
	
			 
		
	
			