

Rizoto z Balkánu
Suroviny
- rýže (množství záleží pro kolik strávníků)
- drůbeží maso
- cibule
- 1 stroužek česneku
- sterilovaná rajčata
- 1 čerstvá paprika
- žampiony
- kukuřice
- hrášek
- mletá červená paprika
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- pepř
- sůl
- olej
- drůbeží vývar (může být z kostky)
Postup přípravy receptu
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí - dělám v mikrovlnce a krk uvaříme v osolené vodě do měkka.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme česnek, papriku nakrájenou na menší kousky, sterilovaná rajčata a trochu je překrájíme na menší kousky, žampiony, kukuřici, hrášek, pepř, mírně osolíme a zalijeme jednou naběračkou vývaru z krku, necháme dusit.
Až je vše na skus, přidáme červenou papriku, uvařený krůtí krk si obereme (je na něm dóst masa), překrájíme ho na menší kousky a přidáme ho k zelenině a ještě přilijeme Worcesterkou omáčku, dosolíme a smícháme s rýží, ještě dáme nějakou zelenou bylinku, já dala zelenou část lahůdkové cibulky.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu a nám moc chutnalo, proto se s váma o něj dělím, i když vím, že rizot je tu dost, ale jiných! Rizoto je krásně šťavnaté. Místo žampionů jsem dala čerstvé lesní houby.
Ze zbylého vývaru z krku jsem udělala ještě polévku s nudličkama, tak udělá 1 krk službu na kompletní oběd!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto z Balkánu
-
-
Moc príma receptík,který si ukládám
+14
-
U rizota ráda experimentuji a toto vyzkouším také
+11
-
pěkné rizoto +1
-
A já se k bodu vracím, zapoměla jsem..
napraveno
-
Jani letí ti další bodík
-
Taky mám ráda rizoto
a mám ho pokaždé jiné
co je po ruce doma,tak z toho je rizoto
+1
-
Krůtí krky taky kupuji, když na ně narazím, na rizoto. Dělám ho velmi obdobně, kromě těch rajčat. Ale tohle je Balkánské, takže tam patří.
-
A já už myslela, že je z balkánského sýra
ale zní to super, rizoto my můžem
takže .............
-
Bibinka:
-
Bibinka: u nás taky velmi oblíbené jídlo
Krásná fotka, Bibi
-
Ivko, já taky dělám všelijaké, máme je moc rádi a tohle je bezvadně šťavnatý
-
Jani, rizoto u náš je velmi žádané na všechny způsoby
dělám i houbové, se všemi druhy masička a toto je prima